Pozdrav!
nadam se da neko moze da mi pomogne oko sledeceg problema. Naime, posle obroka redovno dobijem potrebu da se zakasljem suvim kasljem i krene nagon kao da cu da povratim. Posetio sam lekara u vezi toga koji sumnja da se sve to dogadja na nervnoj bazi(prepisao mi je cisap i eglonyl, ali ne pomaze). Veoma je neprijatno,mislim, nemam volju vise da jedem, ako ce to stalno da mi se desava. Ne znam da li ima nekog uticaja: dugo sam koristio kapi za nos(NAFAZOL i OLYNTH), pa sam prestao negde u januaru ove godine. Tada sam imao neki grip i tada mi se prvi put desilo da kad sam hteo da se nakasljem dobijemnagon kao da cu da povratim.Ako je neko imao slican problem, molim vas za odgovor.
Hvala unapred!
kasalj posle obroka i nagon na povracanje
Dea, hvala na odgovoru. Mozes li mi reci jesi li uzimala nesto od lekova ili je proslo samo od sebe?
Uradio sam radioskopiju gastroduodenuma:
jednjak i kardija: b.o
zeluac normotonican, naste sadrzi hipersekrecioni sloj, pravilno svedenih kontura obe krivine, reljef mukoze uredan, evakuacija nesmetana
Duodenum:b.o.Uocena je vrlo izrazena tahikardija.
Medjutim, i dalje imam te tegobe posle jela, ali kao da traju sve duze: kao da ne mogu da procistim grlo, grebucka me, tera me da se nakasljem i onda mi se nape stomak kao da cu da povratim.Izguio sam i apetit, i osecam usta da mi se suse. io sam kod gastroenterologa i dijagnoza je neurosis.Stvarno vise ne znam sta da radim.Mnogo sam se vise nervirao nekih prethodnih perioda u zivotu, pa mi se nista nije desavalo. Nemam neki stres u poslednje vreme(kuca, posao, uredan zivot)Ako je od nervoze , zasto se stalno javlja posle jela?
Uradio sam radioskopiju gastroduodenuma:
jednjak i kardija: b.o
zeluac normotonican, naste sadrzi hipersekrecioni sloj, pravilno svedenih kontura obe krivine, reljef mukoze uredan, evakuacija nesmetana
Duodenum:b.o.Uocena je vrlo izrazena tahikardija.
Medjutim, i dalje imam te tegobe posle jela, ali kao da traju sve duze: kao da ne mogu da procistim grlo, grebucka me, tera me da se nakasljem i onda mi se nape stomak kao da cu da povratim.Izguio sam i apetit, i osecam usta da mi se suse. io sam kod gastroenterologa i dijagnoza je neurosis.Stvarno vise ne znam sta da radim.Mnogo sam se vise nervirao nekih prethodnih perioda u zivotu, pa mi se nista nije desavalo. Nemam neki stres u poslednje vreme(kuca, posao, uredan zivot)Ako je od nervoze , zasto se stalno javlja posle jela?