KANDIDIJAZA ILI NEŠTO DRUGO?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

KANDIDIJAZA ILI NEŠTO DRUGO?

Post od kzoja »

Imam već duži period problem. Naime, u nevreme sam upisala nastavak školovanja (imam 35 godina), što je rezultiralo pojačanim stresom i padom imuniteta.
Prošlog leta sam u vreme ispitnog roka imala katastrofalnu dijareju, u toku koje sam završila i na urgentnom gde su mi davali infuziju zbog dehidracije.
Tada sam uradila nalaze stolice i imala sam candidu albicans. Kao terapiju sam dobila jednu tabletu i preporuku za kontrolni pregled i eventualno ponavljanje terapije. Kako je sve prošlo, pregled naravno nisam ponovila.
Međutim, sada mi se simptomi vraćaju. Dijareje imam inače već godinama, a pri tom i povišenu telesnu težinu (znači ne gubim na težini). Od tegoba imam mučnine (u naletima), grčeve u stomaku, i to krene od želuca pa se spušta u donji deo stomaka. Strahovita nadimanja i gasove. Creva mi non stop zavijaju, do te mere da mi bude neprijatno. Ono što mi se u poslednje vreme dešava jeste promenjen ukus u ustima. Nemam belih naslaga ali mi ceo jezik blago beličast i osetljiv (npr. u tom periodu ne mogu da žvaćem mentol žvaku jer me jezik jako peče).
Pre par godina sam i bila kod gastroenterologa koji mi je predložio neke preglede koje sam ja odbila, a na osnovu ostalih analiza došao do zaključka da imam nervozna creva.
Molim da, ako neko ima slične simptome, svoja iskustva podeli samnom.
Pozdrav svima
Odgovori