Kandida kod dece
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 17, 2012 5:51 pm
Kandida kod dece
Imam dete staro 3 godine, dva meseca smo na dijeti, strogoj. Mada ja licno smatram da je to zdrava ishrana a ne bas dijeta. Pije probiotik forte i ulje origana jednu kap rastvorenu u cedjenom soku od zelenih jabuka, dole na usnicama je kao izlizana i mazem je kanesten kremom. Rezultati su nam i posle 2 meseca isti, kandida u velikom broju. Slucajno smo saznali za kandidu jer je imala jako tvrdu stolicu i krvi u istoj pa smo odneli na analizu i ispostavilo se to. Da li iko ima iskustva sa ovim sa tako malom decom i kako ste resili problem? Kome da se obratim, sta jos da joj dajem da pije, jede... Hvala Vam u napred svima.
Re: Kandida kod dece
Moja unuka je pre par godina imala virusnu pneumoniju i ležeći na klinici primala je antibiotike tako da su joj tamo davali samo probiotik.Doktor je rekao da nistatin nedolazi u obzir.Više se nije pojavila,a to je pretpostavljam bilo više preventivno.Toliko od mene,inače nisam čula kako to ide lečenje kod dece.Pogledajte malo po forumima.Ukucajte u pretraživač lečenje dece od kandide pa mislim da ima dosta foruma gde se roditelji dopisuju u vezi raznih dečijih zdrav.problema.Probaću da nađem,pa šaljem.
Evo recimo ovde možete pogledati iako ima dosta toga.
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/articl ... d-beba/172
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/articl ... d-beba/172
treba da ide kod pedijatra imunologa alergologa, u smislu da nije u sklopu neceg veceg
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Trebalo bi da joj urade kolonoskopiju,ako bi moglo pod anelgosedacijom,ali mislim da ona nije mala za Nistatin kapi.One se daju i bebama.To bi joj sigurno pomoglo uz probiotik svaki dan i odredjeni rezim ishrane.
Postoje cajevi za Candidu.
Mora da izbaci hleb i belo brasno,testa sa kvascem.Kupujte joj bezglutenske rezance koje mogu da se nadju u Maxiju i Ideji.Moze da jede malo proje.Nikako sokovi,mleko (osim jogurta),voce kiselo.Moze samo jabuka (kiselija). Bar nek bude jos dva meseca tako na dijeti.Nece joj valjda skoditi.
U Cali viti ,u njihovim apotekama rade pedijatri koji imaju iskustva sa lecenjem dece sa Candidom.Takodje,ako imate para,mogla bi da ide na Bikom terapiju.To su moji predlozi,mozda se jos neceg setim.
Postoje cajevi za Candidu.
Mora da izbaci hleb i belo brasno,testa sa kvascem.Kupujte joj bezglutenske rezance koje mogu da se nadju u Maxiju i Ideji.Moze da jede malo proje.Nikako sokovi,mleko (osim jogurta),voce kiselo.Moze samo jabuka (kiselija). Bar nek bude jos dva meseca tako na dijeti.Nece joj valjda skoditi.
U Cali viti ,u njihovim apotekama rade pedijatri koji imaju iskustva sa lecenjem dece sa Candidom.Takodje,ako imate para,mogla bi da ide na Bikom terapiju.To su moji predlozi,mozda se jos neceg setim.