kandida u crevima
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 8:31 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
kandida u crevima
Imam kandidu u debelom crevu vec skoro godinu dana. Lecim se vec sest meseci i svaki put su mi rezultati sve gori. Prvi put kada sam dala stolicu na analizu imala sam 20 kolonija. Pila sam Nistatin, Daktanol gel..., drzala dijetu, ali sledeci put kada sam dala stolicu imala sam 100 kolonija. Nakon toga sam opet pila Nistatin drzala jos stroziju dijetu, ali su mi rezultati jos gori. Sada imam 200 kolonija i stvarno vise neznam sta da radim.
Da li postoji jos neki nacin na koji mogu da lecim kandidu, npr. hidrokolon terapija, i kakve posledice moze da ima kandida.

Re: kandida u crevima
A da li si za to vreme koristila neke probiotike?To su ti one dobrocudne crevne bakterije koje kandidu koja je isto normalan stanovnik creva obuzdavaju i drze pod kontrolom.Kad se crevna flora koju cine te bakterije narusi onda kandida divlja i razmnozava se.Ima ih u kapsulama u vidu razlicitih naziva i u jogurtu tipa Viva plus,Bioativ Lgg...jasna79 napisao:Imam kandidu u debelom crevu vec skoro godinu dana. Lecim se vec sest meseci i svaki put su mi rezultati sve gori. Prvi put kada sam dala stolicu na analizu imala sam 20 kolonija. Pila sam Nistatin, Daktanol gel..., drzala dijetu, ali sledeci put kada sam dala stolicu imala sam 100 kolonija. Nakon toga sam opet pila Nistatin drzala jos stroziju dijetu, ali su mi rezultati jos gori. Sada imam 200 kolonija i stvarno vise neznam sta da radim.Da li postoji jos neki nacin na koji mogu da lecim kandidu, npr. hidrokolon terapija, i kakve posledice moze da ima kandida.
Takodje postoje neke kapsule sa inulinom koji isto potpomaze razvoj probiotickih bakterija.
Inace ko je god imao problem sa kandidom nije se tako lako resio istog...koliko sam mogla da primetim oni koji su uspeli da je pobede to su uradili zahvaljujuci strogoj dijeti minimum 3 meseca i po principu izgladnjivanja kandide.
A kakav ti je imunoloski status?Kandida je pratilac loseg imuniteta i da li imas druge zdravstvene tegobe koje ti narusavaju imuno status?
Pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 8:31 am
- Kontakt:
Kandidu testiram tako sto dajem stolicu na analizu gljivica. Da li postoji jos neki nacin da se utvrdi prisustvo kandide u crevima? Inace pila sam probiotik, oligogal sa selenom, i jogurt stalno pijem zbog bakterija, ali mi ne pomaze. Zadnji put mi je drugi lekar dao da pijem liobif, propolis kapi, kapsule belog luka, nistaton, caj protiv kandide i omega 3, pa cemo da vidimo kakvi ce rezultati da budu.
Hocu da idem na hidrokolon terapiju, cula sam da je to nekima pomoglo u borbi protiv kandide, sta mislite? Meni neki lekari nisu to preporucili ne znam zasto, kada sam od mnogih cula da je to inace dobro da se covek oslobodi dugogodisnjih naslaga nesvarene hrane.
I jos nesto, da li moram stvarno da izbacim i kupovni integralni, razeni i crni hleb zbog kvasca? To u mnogim dijetama nije naglaseno , a i lekari mi nisu nista rekli za to. I krompir da li smem da jedem ili ne? Stvarno ne mogu da ustanovim sta treba a sta ne, posto su dijete razlicite.
Hocu da idem na hidrokolon terapiju, cula sam da je to nekima pomoglo u borbi protiv kandide, sta mislite? Meni neki lekari nisu to preporucili ne znam zasto, kada sam od mnogih cula da je to inace dobro da se covek oslobodi dugogodisnjih naslaga nesvarene hrane.
I jos nesto, da li moram stvarno da izbacim i kupovni integralni, razeni i crni hleb zbog kvasca? To u mnogim dijetama nije naglaseno , a i lekari mi nisu nista rekli za to. I krompir da li smem da jedem ili ne? Stvarno ne mogu da ustanovim sta treba a sta ne, posto su dijete razlicite.
Najbolje bi bilo da o tome diskutujes sa "kolegama"
te nadjoh ovaj link:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=kandida
Pozdrav.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=kandida
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 14, 2008 3:27 pm
Kandida i kolitis
Da li neko od vas ima ulcerozni kolitis i kandidu u crevima istovremeno?Da li se neko resio kandide zauvek i kako? Ocajna sam jer me ona sprecava da jedem neke stvari koje kolitis dozvoljava i jer mi pravi jos vece smetnje u crevima i provocira jaca krvarenja.Probala sam sa nistatinom, daktanolom i diflukanom no avaj.. uvek se vracala.Priznajem i sama sam malo kriva jer nisam izdrzala bez slatkisa duze od 3 meseca. Unapred beskarajno zahvalna.