Molim nekog od doktora za odovore.
Imam 24 godine, pre 2 god. sam operisala karcinom štitne žlezde, i 10 dana nakon operacije sam imala napad žuči prvi put. Završila sam na urgentnom, medjutim profesor nije hteo da me operise jer sam tada u prethodnih mesec dana imala 3 totalne anestezije. Imam punu žučnu kesu kamenja. Pre god. dana sam imala i 2. napad, mada tada, za razliku od prethodnog puta brzo proslo sve.
Pazim na ishranu (ne jedem žumanca i masno) i sda već više od god. dana nemam problema.
Zanima me:
- kakve su posledice NE operisanja žuči? i šta napad može da izazove?
- da li laproskopski može da se operiše "pod napadom"? (zato što sam čula da kada se ima napad može samo klasična op.)
- zbog čega je bolje na "hladno" operisati?
Još jedno pitanje imam nevezano za kalkulozu. Radila sam skoro MIBG scintigrafiju celog tela i molila bih da mi pojasnite šta znači sledeća dijagnoza:
Uradjeni sekvencijalni snimci iz anterione i posterione projekcije na kojima se uočava fiziološka distribucija radiofarmaka bez jasnih zona patološkog vezivanja uz NEHOMOGENIJU DISTRIBUCIJU RADIOFARMAKA U JETRI? Dakle, jasno mi je da nema pat.promena, ali sta znači da je jetra nehomogenija? Ni jedan od 3 moja dr mi nije dao odgovor baš nikakav.
Pozdrav i hvala