Imam 43 god i IBS problem (vec 6 meseci,ponekad teza stolica,ponekad redja) a citala sam da je kod tog problema veoma cesto u stolici naci u parcice hrane. Do sada nisam naisla na ista sumnjivo do pre neki dan:
Jela sam jagode,vrlo brzo posle toga sam isla u WC i videla crvene parcice u stolici na papiru (licilo mi je da su jagode).
Te iste veceri sam jela cveklu,a tek narednog dana sa prvom jutarnjom stolicom sam ponovo videla crvene (ovog puta tamnije boje kao cvekla) paricice na papiru pomesane sa stolicom.
Kada neko kaze "krv u stolici" ne znam tacno kako to izgleda,da li je to kao tecnost,da li u stolici ili na stolici ili tragovi na papiru ili kao parcici hrane???
Pokusavala sam i na netu da nadjem o tome,ali na zalost nema mnogo detaljinih objasnjenja.
Volela bih da mi neko detaljnije objasni.
Hvala puno i pozdrav!
Kako izlgeda krv u stolici??
Re: Kako izlgeda krv u stolici??
Mozda imas problem sa varenjem hrane, cim se ostaci hrane vide u stolici.
Prisustvo krvi u stolici se vidi jasno kao sveza krv ili jednostavno stolica bude crna kao katran.
Uradi test na okultno krvarenje i posavetuj se sa gastroenterologom.
Prisustvo krvi u stolici se vidi jasno kao sveza krv ili jednostavno stolica bude crna kao katran.
Uradi test na okultno krvarenje i posavetuj se sa gastroenterologom.
Re: Kako izlgeda krv u stolici??
Ico,kad kazes da se krv jasno vidi,da li se jasno vidi pri obrisu,znaci na papiru ili se vidi i u stolici (recimo voda treba da je crvene boje i sl.)?
Kad sam rekla da sam videla "parcicce",mene je podsetilo da je to sto sam jela,ali nekako je sve izgledalo crvenkasto....zato pitam,jer nisam sigurna kako razlikovati krv u stolici od hrane koja oboji stolicu?!
Kad sam rekla da sam videla "parcicce",mene je podsetilo da je to sto sam jela,ali nekako je sve izgledalo crvenkasto....zato pitam,jer nisam sigurna kako razlikovati krv u stolici od hrane koja oboji stolicu?!