Imao sam tada i na jeziku, a za digestivni trakt ne znam, jer tada nista o tome nisam znao.
Imao sam grip, pa par nedelja posle, kako popijem pivo ili nesto gazirano, mene grlo zaboli, tesko gutam, nos mi se zapusi. Odem na studentsku polikliniku, kako sam zinuo, doktorka kaze da imam kandidu. Slala me na briseve koji su potvrdili njenu pretpostavku. Dala mi je tada neki gel (ne secam se imena), drzi se par minuta na jeziku, a pre/posle toga soda se drzi, ako se dobro secam, a i ispiranje zalfijom pozeljno. Potrosio sam 2-3 ta gela, a jezik je i dalje bio beo i mesecima nakon toga. Od tada sam uvek koristio cetkice za zube koje imaju s druge strane gumu za trljanje jezika i nekako je proslo, ali su se pojavili ti pecati nekoliko meseci kasnije na stomaku, negde sa desne strane u nivou jetre. Prvo su bili dosta bledi, a kad bih se oznojio potamneli bi kao mladezi.
Ono sto sad mislim je da je imam u crevima ili sam zapatio nesto drugo, ali cekam da mi se zavrse ispitivanja za uroloske probleme koje imam, pa da odem kod gastroenterologa na pregled. Bice zanimljivo da uroloski brisevi kažu da imam candidu

Btw, vidim da kažeš da si jela salatu od šargarepe.... Šargarepa ti je čist skrob/šećer, zato je i slatka, a jako brzo se vari i diže brzo nivo glukoze u krvi (slično krompiru, glaziranom pirinču i kukuruzu), dijabetičari bi trebalo da je izbegavaju, pa zato i ti ako imaš tolike probleme bolje izbegavaj. Mislim da ishrana treba da se svede na ishranu ljudi koji boluju od dijabetesa, što znači namirnice koje imaju nizak GI
Pozdrav