Amalgam plombe i danas dan sadrze zivu. Vadi to pod hitno , ali pazi da nadjes stomatologa koji tacno zna proceduru vadjenja amalgama, maska, gumena navlaka u ustima koja sprecava dalju intoksifikaciju organizma. Ako ne uradis proceduru po pravilu mozes napraviti jos veci problem.tamoneko napisao:Pozdrav narode i dragi sapatnici!
1.Kako da znam da je moja plomba od amalgama? Imam ih 4 i sve su sive, ali koliko se secam ni jedna nije starija od 2007-me godine, pa me moji ubedjuju "ma nemas ti zivu u plombi to je nekad bilo, to sad znaju zubari i prave se nove plombe".
Izbacivanje zive iz organizma je takodje veoma delikatna stvar, mora se raditi po odredenoj proceduri, ovde na forumu sam to objasnio, nadji pdf knjigu Amalgam Illness od Andrew Cutlera, imas i forume vezano za tu temu.
Od suplementa ti treba ALA - Alpha Lipoic Acid i DMSA.
tamoneko napisao:2.Da li neko od vas ima sledece psihicke simptome:
Neko praznilo, neka cudna vrsta straha pomesana sa zbunjenoscu, neko neopisivo cudno osecanje u odredjenim trenucima, kao da to nisi ti nego neko drugi...anksioznost, duboka i ozbiljna depresija, apsolutni gubitak motivacije i energije za bilo sta...
Osamucenost, memorija uzas, ne mozes da razmisljas jasno...ne mozes da se fokusiras na stvari koje gledas, do tacke gde pomisljas da je problem vid ili slaba cirkulacija u glavi/vratu itd. ?
Pitam jer mi se ovo pocelo desavati upravo od kad sumnjam da je poceo ovaj najskoriji napad kandide.
Da, to su znaci intoksifikacije kadidom a moze ujedno biti i hronicna intoksifikacija zivom iz amalgama. Kandida luci preko 70 raznih toksina, jedan od najopasnijih je acetaldehid koji nas organizam ne moze da metabolizira i vremenom se akumulira i stvara ozbiljne probleme, pored ostalih i ove koje si ti neveo.
Acetaldehid se moze ragraditi i ukloniti iz organizma koriscenjem molibdena (1000mcg dnevno u tri doze), Patenthine (Vitamin B5) i N-acetyl-cystaine.