Da li nekoliko jutarnjih retkih stolica moze da se nazove prolivom?
Poslednjih nedelju dana imam od 2-5 retkih jutarnjih stolica kojih kasnije nema uopste.Pocela sma da pijem probiotik,jedem koliko toliko laksu hranu ali svakodnevno posle obroka(nekad i pre)imam bucno i dugo krcanje creva.
Sta to moze biti i sta da radim?
Jutarnje retke stolice
Re: Jutarnje retke stolice
Idi kod gastroenterologa. Verovatno iritabilni kolon.
Hm,bas mi se ne dopada da me odmah salju na kolonoskopiju a to ce verovatno.
Da idem kod proktologa mozda?
Pocela sam da pijem Espumisan ali to obicno posle rucka po jedu pilulicu.Uvece caj za bolje varenje a ujutro probiotik.
Krcanje me nocas probudilo oko 4 i pila sam caj od kamilice ne bih li se umirila malo.
Ne znam ni sta da jedem?
Da idem kod proktologa mozda?
Pocela sam da pijem Espumisan ali to obicno posle rucka po jedu pilulicu.Uvece caj za bolje varenje a ujutro probiotik.
Krcanje me nocas probudilo oko 4 i pila sam caj od kamilice ne bih li se umirila malo.
Ne znam ni sta da jedem?
uradi za pocetak koprokulturu - analizu stolice na bakterije i gljivice.
Moracu,to je ipak najbezbolnije.Da odnekud krenem.Prosle godine sam imala kandidu u stolici.Radjeno je privatno i nije receno u kojoj kolicini.Pila sma Nistatin i ponovljen nalaz je bio negativan.Ovo s krcanjem sam imala i ranjije i to kod jacih uzbudjenja.Sad je to postalo bas cesto.I pre i posle obrokai kod uzbudjenja....ne znam.Imam nekad grceve u preponama.Nekad osetim bol ispod desnog rebra.Imala sam i bol u donjoj strani stomaka pre par meseci i posto je trajao ceo dan lekar je posle pregleda predlozio kolonoskopiju.Rekao je da moze biti divertikulitis...tako se ta epizoda zavrsila.Ja sam u strahu sta da jedem?Najvise mi prija riba i belo meso.Jedem puno voca,povrca,ne pijem gazirano i kafu....ali sam primetila da brzo ogladnim.Malo jedem,brzo osetim sitost ali zato ubrzo i ogladnim.Tako je moj stomak uvek zaposlen...