Jutarnje retke stolice

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Jutarnje retke stolice

Post od gogi999 »

Da li nekoliko jutarnjih retkih stolica moze da se nazove prolivom?
Poslednjih nedelju dana imam od 2-5 retkih jutarnjih stolica kojih kasnije nema uopste.Pocela sma da pijem probiotik,jedem koliko toliko laksu hranu ali svakodnevno posle obroka(nekad i pre)imam bucno i dugo krcanje creva.
Sta to moze biti i sta da radim?
pivljanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 10:17 am

Re: Jutarnje retke stolice

Post od pivljanin »

Idi kod gastroenterologa. Verovatno iritabilni kolon.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Hm,bas mi se ne dopada da me odmah salju na kolonoskopiju a to ce verovatno.
Da idem kod proktologa mozda?
Pocela sam da pijem Espumisan ali to obicno posle rucka po jedu pilulicu.Uvece caj za bolje varenje a ujutro probiotik.
Krcanje me nocas probudilo oko 4 i pila sam caj od kamilice ne bih li se umirila malo.
Ne znam ni sta da jedem?
abronosa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 6:19 pm

Post od abronosa »

uradi za pocetak koprokulturu - analizu stolice na bakterije i gljivice.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Moracu,to je ipak najbezbolnije.Da odnekud krenem.Prosle godine sam imala kandidu u stolici.Radjeno je privatno i nije receno u kojoj kolicini.Pila sma Nistatin i ponovljen nalaz je bio negativan.Ovo s krcanjem sam imala i ranjije i to kod jacih uzbudjenja.Sad je to postalo bas cesto.I pre i posle obrokai kod uzbudjenja....ne znam.Imam nekad grceve u preponama.Nekad osetim bol ispod desnog rebra.Imala sam i bol u donjoj strani stomaka pre par meseci i posto je trajao ceo dan lekar je posle pregleda predlozio kolonoskopiju.Rekao je da moze biti divertikulitis...tako se ta epizoda zavrsila.Ja sam u strahu sta da jedem?Najvise mi prija riba i belo meso.Jedem puno voca,povrca,ne pijem gazirano i kafu....ali sam primetila da brzo ogladnim.Malo jedem,brzo osetim sitost ali zato ubrzo i ogladnim.Tako je moj stomak uvek zaposlen...
Odgovori