Jako lupanje srca posle jela i gasovi u stomaku
Jako lupanje srca posle jela i gasovi u stomaku
Treba mi pomoc da otklonim vrlo neprijate osecaje prvenstveno lupanja srca ali i nadutosti stomaka koji se javljaju istovremeno. Bolujem od Sarkoidoze i na terapiji sam Pronizon tbl. i Metotrexat tbl. Uz njih pijem i Famotidin ili ranisan. Dok sam bila na bolnickom lecenju pocetak uzimanja terapije nije mi pravio problem ali od kako sam kod kuce svaki dan 15-30 min nakon rucka pocinje jako lupanje srca (retko kad sa povecanim brojem otkucaja, samo jako lupa da mislim da ce mi iskociti iz grudi)i to traje 3-4 sata i kao da nista nije bilo. I sve to iskljucivo posle rucka, dorucak i vecera nisu problem.Osetim da imam vise gasova u stomaku nego ranije ali ne znam da li je sve ovo posledica uzimanja lekova ili lose ishrane. Da napomenem da imam veci kamen u zuci i da do sada nisam lecena od strane gastroenterologa. Pre nekoliko meseci sam imala heliko bakteriju u zeludcu koja je lecena antibioticima. Pored gore navedenih lekova pijem i ACE inhibitore zbog povecanog pritiska. Izgleda da je ovaj koktel lekova vrlo zanimljiv mom stomaku
Molim za pomoc i savet. Tek sam na pocetku dugotrajnog lecenja ali ako ovako potraje ne znam kako cu izdrzati. Hvala unapred!