Postovani,
Javljam se sa problemom koji do sada nisam iskusio za svojih 48 godina,pa sam se malo zabrinuo
Pre nedelju dana poceli su da mi se javljaju jaka probadanja,grcevi,kao da nije samo obicna nadutost u trbuhu u srednjem delu oko celog pupka i sa strane trbuha u liniji pupka i mozda malo navise u ,pa se povremeno bol prebacio i na predele bubrega..kao neko"vruce"probadanje,kao pod upalom.Dobio sam uput u Domu zdravlja za urgentni kad mi je doktorica pogledala jezik i opipala abdomen sa sugestijom "sto se pre nisam javio"..Dijagnoza Kolik abdomena(grceci,bolovi trbuha).U Ugrgentnom na ultrazvuku abdomena,organa sve ok,pankreas,zuc,bubrezi,zeludac sve ok,jedino jetra malo uvecana i malo masna,ali to sam na UZ i pre 3-4 godine imao i to mi nije nikada stvaralo nikakav problem,a verovatno je zbog viska nekih 10-ak kila koje imam.Takodje kazu da ne mogu ultrazvukom da vide stanje creva.RTG isto ok,nema neke vode u abdomenu.Analize krvi i mokrace sve ok,sem leukociti,stavka WBC nesto malo povisena tek iznad normale.Primio sam infuziju sa dodatim buscopan-om u infuziji,a otpusna dijagnoza u urgentnom Meteorizam(nadutost,bolovi).Sutradan u D.zdravlja ponovljene analize krvi i mokrace sve ok i WBC u normali,radjena i amilaza iz mokrace da se vidi stanje pankreasa(eventualne upale)-i to je ok.Stolica je uredna,nije tanka,niti sam imao proliv,nema krvi u stolici,povisenu temperaturu nemam,a u stanjima akutnih bolova bila je 36.9C
Terapija(urgentni): Controloc 2x1
Buscopan 3x1
Dom zdravlja
(na naknadnom pregledu) Probiotik i
Espumisan 3x2(da pokupi gasove)
Doktorica u Domu Zdravlja kaze da verovatno imam neki disbalans u organizmu.E sad da li disbalans u crevima,odnos dobrih i losih bakterija,pa mi je zato uvela i Probiotik ili je mislila na PH disbalans,odnos kiselo-bazne sredine u organizmu?Jer kolko sam zakljucio da ja unosim PH kiseliju hranu,sa dosta mesa ,mada scera i ne toliko
I ranije sam imao (doduse retko) neka nadimanja ali ni blizu nisu pracena ovakvim probadanjima i bolovima,ovo je bilo stanje kada mi je bilo tesko i do radnje da odem a kamoli da idem na posao i sl.Znaci-privremana nesposobnost za rad,pa mi je otvoreno i bolovanje.inace imam malo onaj "muski"stomak loptastog oblika,pa racunam da je zbog toga doktor u urgentnom pomislio da sam nadut,ali trbuh je meni uvek takav,bio nadut ili ne,jednostavno takve sam gradje.Inace pusac sam,popijem 3-4 kafe dnevno,alkohol ne konzumiram.Nakon 3-4 dana bolovi su poceli da se smiruju pijuci ove lekove,ali mene i dalje malo brine moguci uzrok ovih tegoba da se ne bi ponovile, pa sam stoga zakazao kod privatnog gastroenterologa pregled za koji dan,jer da cekam drzavnog,dugo bi potrajalo da dodjem na red,a ja bih voleo sto pre znati razlog,tj uzrok ovog stanja,kako bih nesmetano mogao nastaviti da radim.Voleo bih cuti vase misljenje.Moje laicko znanje se svodi na malo citanja na internetu i kolko sam uspeo saznati ne radi se o:
-ulcerozni kolitis i Chronova bolest(jer tu su simptomi daleko gori,prolivi,krvave stolice,temperatura)
-slepo crevo isto ne(bol se kasnije nije poceo lokalizovati u predelu slepog creva,gde je prisutna i temperatura,pa i povracanje)
-sindrom iritabilnih creva(nekih slicnih simptoma ima,ali opet nema proliva,niti sam imao zatvor)
-cir napr.na tankom crevu(kolko sam uspeo saznati cir obicno boli na mestu gde se i nalazi ili sa refleksijom negde drugde,ali meni je i previse povrsine trbuha bilo zahvaceno pa i ledja da bi pretpostavio da je cir)
-upala pankreasa(kazu na UZ da je sve ok,a kod bolova pankreasa obicno bol pravi kao pojas,obruc oko trbuha i ledja istovremeno,a ne kao meni da je cas bio u trbuhu,pa se onda tu smiri,a posle prebaci na podrucje bubrega,a to je mozda i kao refleksni bol sa creva na ledja)
-kamenje ili pesak u bubrezima ili besici,mokr,putevi(sumnjam jer tada su bolovi veoma ostri i intenzivniji..ili je peckanje pri mokrenju,a i UZ tih organa mi je ok)
Inace pre 3 godine bio mi je dijagnostifikovan GERB,imao sam problema sa kiselinom na prelazu jednjaka u zeludac i to je sanirano Controloc terapijom,a nekad i sada kada se malo vise prejedem imam kiselinu ali to suzbijem sa Controloc-om.Medjutim ova probadanja sada uopste nisu bila vezana za taj gornji deo trbuha,nego bas za predeo creva.Svakako cu poslusati savet gastroenterologa ali bih voleo cuti i vase misljenje.Da li mi je za ovu dijanozu uopste potrebna gastroskopija s obzirom da endoskop ide samo do zeluca i 12-palacnog creva,a kazem nisam imao problema sa tim delom trbuha ni blizu.Mozda kolonoskopija?..ali takodje nisam imao nikakvih problema sa stolicom,nema krvi u njoj,niti imam hemoroide.Mozda MRI magnetna rezonanca abdomena ili MRI tankog i debelog creva?i interesuje me da li se na MRI creva moze dijagnostikovati i videti na snimku uzrok ovakvih grceva?
I jeli moguce da neki dugomesecni/godisnji meteorizam zaista moze napraviti ovakvu vrsu probadanja i grceva i problema da me cak onesposobi za posao?
Oprostite na dugom postu,hteo sam sto bolje predstaviti problem i hvala unapred na odgovoru!
Jaki bolovi i probadanja u sredisnjem delu abdomena
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Jaki bolovi i probadanja u sredisnjem delu abdomena
То је оно што стално причам. Због потпуно погрешне терапије гастритиса после се јавља проблем са цревима који постепено ескалира у неку жестоку упалу.
aaaca,pre svega hvala na odgovoru!
Nisam bas najbolje razumeo komentar:"То је оно што стално причам. Због потпуно погрешне терапије гастритиса после се јавља проблем са цревима који постепено ескалира у неку жестоку упалу.",pa vas molim za pojasnjenje
Mozda se ja nisam dobro izrazio u recenici kad napisah "Jer kolko sam zakljucio da ja unosim PH kiseliju hranu,sa dosta mesa ,mada secera i ne toliko".Naime ovo NIJE doktorica meni savetovala da radim,vec sam ja sam konstatovao da mi je pogresna ishrana,konzumiran puno mesa,proteina sto ne bih trebalo,pa mozda zato pravim sebi kiseliju sredinu u organizmu pretpostavljam,sto ne bih trebao
Ili si mozda mislio da su doktori pogresili u odnosu na terapiju koju su mi dali pre 3 godine gde spomenuh GERB Gastroezofagealnu refluksnu bolest,naime ja nisam imao gastritis,vec refluksnu bolest koja je upala donjeg dela jednjaka,ne zeluca,a ona se zaista leci pantoprazolom(Controloc) ili Omeprazol koji su "inhibitori protonske pumpe i koriste za kratkotrajne tretmane erozije i ulceracije jednjaka uzrokovane gastroezofagealnom refluksnom bolescu",bar tako pise na wikipediji a i na samom uputstvu leka.Taj deo je bio saniran i lek mi je tada pomogao,a sad kad mi se povremeno javi kiselina na jednjaku,Controloc mi takodje pomogne ali ga mnogo redje uzimam.Tako da,ne razumeh vasu konstataciju da sam pogresno lecen od gastritisa.Na cega tacno mislite?
Nisam bas najbolje razumeo komentar:"То је оно што стално причам. Због потпуно погрешне терапије гастритиса после се јавља проблем са цревима који постепено ескалира у неку жестоку упалу.",pa vas molim za pojasnjenje
Mozda se ja nisam dobro izrazio u recenici kad napisah "Jer kolko sam zakljucio da ja unosim PH kiseliju hranu,sa dosta mesa ,mada secera i ne toliko".Naime ovo NIJE doktorica meni savetovala da radim,vec sam ja sam konstatovao da mi je pogresna ishrana,konzumiran puno mesa,proteina sto ne bih trebalo,pa mozda zato pravim sebi kiseliju sredinu u organizmu pretpostavljam,sto ne bih trebao
Ili si mozda mislio da su doktori pogresili u odnosu na terapiju koju su mi dali pre 3 godine gde spomenuh GERB Gastroezofagealnu refluksnu bolest,naime ja nisam imao gastritis,vec refluksnu bolest koja je upala donjeg dela jednjaka,ne zeluca,a ona se zaista leci pantoprazolom(Controloc) ili Omeprazol koji su "inhibitori protonske pumpe i koriste za kratkotrajne tretmane erozije i ulceracije jednjaka uzrokovane gastroezofagealnom refluksnom bolescu",bar tako pise na wikipediji a i na samom uputstvu leka.Taj deo je bio saniran i lek mi je tada pomogao,a sad kad mi se povremeno javi kiselina na jednjaku,Controloc mi takodje pomogne ali ga mnogo redje uzimam.Tako da,ne razumeh vasu konstataciju da sam pogresno lecen od gastritisa.Na cega tacno mislite?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Немој да ми персираш. По мом схватању на форуму нема места персирању осим ако је у питању нека велика разлика у годинама.
Елем, лекари лече вишак желудачне киселине Контролоком и сличним средствима. Пошто код људи не постоји вишак желудачне киселине осим код неколико особа на свету који могу да једу шрафове и стакло, лечење непостојећег вишка желидачне киселине доводи до пропадања организма.
Да не бих стално морао да пишем исте ствари, прво прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па све под Желудац. Ако ти све не буде јасно, пиши па да наставимо причу.
Елем, лекари лече вишак желудачне киселине Контролоком и сличним средствима. Пошто код људи не постоји вишак желудачне киселине осим код неколико особа на свету који могу да једу шрафове и стакло, лечење непостојећег вишка желидачне киселине доводи до пропадања организма.
Да не бих стално морао да пишем исте ствари, прво прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па све под Желудац. Ако ти све не буде јасно, пиши па да наставимо причу.
aaaca,
procitao sam sa tvog foruma odeljak pod "zeludac",ima dosta korisnih stvari,jedino se ne slazem sa tvojom konstatacijom da ljudski organizam ne moze da luci visak zeludacne kiseline,a da se kao sva prekomerna kisela sredina stvara od losih namirnica,aditiva i sl.fermentacijom istih,a da se nivo Hcl ustvari SMANJUJE??.To mi je vec malo naucno-fantasticno.Brojne studije,misljenje lekara a i moje iskustvo a verujem i mnogih drugih govore drugacije.Kisela sredina se zaista moze stvarati fermentacijom tih namirnica i njihovih otpada a takodje moze i od potpuno kvalitetnih i zdravih napr.mesa,proteina i sl.jer samo njihovo varenje stvara kiselo ph okruzenje,a da ne govorim ako je taj unos obilan.Zeludac ce se vise angazovati da izluci vise HCL kako u kolicini tako i u ph kiseloj vrednosti,kako bi uspeo svariti tu hranu. Itekako proizvodnju viska(a ne manjka)zeludacne kiseline moze izazvati i stres,pusenje,kafa i neke druge stvari napr.gojaznost,kada se zeludac dodatno optereti kilama pa jos uz obimniji obrok moze se desiti vracanje zeludacnog sadrzaja u jednjak.Soda bikarbona,kao antacid koja je potpuno alkalna tj. bazna (a ima i drugih antacida u apoteci Gelusil-lac kao shampon koji se popije,Alfogel) samo je pomocno sredstvo kod BLAZIH oblika poremecej varenja,kiselosti u zelucu,sa ciljem da alkalizuje tu sredinu i ucini je baznijom,tj neutralise dejstvo Hcl,ali kod tezih poremecaja gde je zaista prisutan visak produkcije zeludacne Hcl u primenu se moraju uvesti(naravno uz konsultaciju sa lekarom) H2 blokatori(Ranitidin,Famotidin ) koji su moderniji lekovi od antacida,ili jos savremeniji tzv.Inhibitori protonske pumpe(Pantoprazol,Omeprazol).Nezeljena dejstva ovih lekova nisu cesta i po meni su zanemarljiva u odnosu na dobrobit koju lekovi donose.Kada se upale(zeluca,jednjaka ili cir napr) saniraju,onda je naravno pozeljno raditi na sebi,a to je tezi deo.To podrazumeva izmeniti nacin ishrane,vise manjih obroka umesto obilnih,naravno hraniti se zdravo,unositi vise topiva i netopiva vlakna (voce i povrce),uvesti integralne hlebove umesto belih industrijski preradjenih,smanjiti ili izbaci industrijske secere,kremove i sl.,smanjiti cigare,kafu(mozda najtezi deo),uvesti u obroke vise namirnica(a koje nam ne smetaju) koje imaju bazniju ph vrednost a smanjiti one koje imaju kiselu ph,mogu se naci na net-u tablice tih namirnica.Naravno mogu se naci i preporuke za namirnice a u vezi Refluksa,gastritisa ili cira pojedinacno,tu je stari cika Google.Iz svog licnog iskustva znam da mi ni soda bikarbona ni neke druge prirodne stvari kao cajevi i sl. nisu pomole kad me je strefio GERB-refluksna bolest jednjaka pre 3 godine,znaci nije uspela "alkalizacija fermentisane hrane sa svojim kiselim otrovnim otpacima u zelucu"koju ti zagovaras.A Pantoprazol-Controloc lek je puno pomogao (koji deluje na smanjenje lucenja prekomernog Hcl i to selektivno samo u receptorima u kojima je jako povecana kisela ph)i TEK TADA su simptomi i tegobe poceli nestajati,znaci TEK smanjenjem produkcije prekomernog lucenja Hcl.Mnogi doktori o ovim stvarima pisu,nisam ih ja izmislio.I ne treba se saliti sa zdravljem kad zagusti kod ovakvih vrsta bolesti- znaci kod doktora i primena leka.Licno znam coveka koji se nije lecio lekovima,imao je GERB,dosao posle mora iz Grcke zdrav i prav,a otisao sa ovoga sveta u narednih 2-3 meseca od GERB,pa cir,pa tumor jednjaka i to sarkom,galopirajuci kancer koji se prosirio na druge organe..ovo je naime retka klinicka slika ali eto-desava se.Zato moje misljenje je da je medicina ok,nauka je koja se bavi dokazima,i kojoj mogu prilicno da verujem,a ne neka alternativna i neispitana,i ne smatram da nas "lekari truju pogresnim lekovima" ili tamo neka farmako-mafija.Mnogi ljudi iz dobrih i humanih razloga studiraju i medicinu i farmaciju i zato ipak verujem u te grane nauke,iako mafije ima i u svakom zitu ima i kukollja,kako se vec kaze..i jasno mi je da ima pojedinaca koji bi da se obogate pa cak i na muci drugih.
Jos jedan dokaz da primenom leka Controloc zeludac i dalje ima dovoljno Hcl da svari hranu,je taj da mi je i u tim periodima primene leka stolica bila ok,i uredna i po cvrstini i boji i nije bilo neke nesvarene hrane u njoj.Naravoucenije je da lek inhibira i sprecava kroz receptore zeluca lucenje prekomerne sekrecije a ne potpune sekrecije sto bi rezultovalo odsustvom Hcl..A sodu bikarbonu (koja je-slazem se dobra) ostavimo za lepse dane,kad nisu tegobe velike,vec kad imamo manje tegobe sa kiselinom i varenjem.Pozdrav
procitao sam sa tvog foruma odeljak pod "zeludac",ima dosta korisnih stvari,jedino se ne slazem sa tvojom konstatacijom da ljudski organizam ne moze da luci visak zeludacne kiseline,a da se kao sva prekomerna kisela sredina stvara od losih namirnica,aditiva i sl.fermentacijom istih,a da se nivo Hcl ustvari SMANJUJE??.To mi je vec malo naucno-fantasticno.Brojne studije,misljenje lekara a i moje iskustvo a verujem i mnogih drugih govore drugacije.Kisela sredina se zaista moze stvarati fermentacijom tih namirnica i njihovih otpada a takodje moze i od potpuno kvalitetnih i zdravih napr.mesa,proteina i sl.jer samo njihovo varenje stvara kiselo ph okruzenje,a da ne govorim ako je taj unos obilan.Zeludac ce se vise angazovati da izluci vise HCL kako u kolicini tako i u ph kiseloj vrednosti,kako bi uspeo svariti tu hranu. Itekako proizvodnju viska(a ne manjka)zeludacne kiseline moze izazvati i stres,pusenje,kafa i neke druge stvari napr.gojaznost,kada se zeludac dodatno optereti kilama pa jos uz obimniji obrok moze se desiti vracanje zeludacnog sadrzaja u jednjak.Soda bikarbona,kao antacid koja je potpuno alkalna tj. bazna (a ima i drugih antacida u apoteci Gelusil-lac kao shampon koji se popije,Alfogel) samo je pomocno sredstvo kod BLAZIH oblika poremecej varenja,kiselosti u zelucu,sa ciljem da alkalizuje tu sredinu i ucini je baznijom,tj neutralise dejstvo Hcl,ali kod tezih poremecaja gde je zaista prisutan visak produkcije zeludacne Hcl u primenu se moraju uvesti(naravno uz konsultaciju sa lekarom) H2 blokatori(Ranitidin,Famotidin ) koji su moderniji lekovi od antacida,ili jos savremeniji tzv.Inhibitori protonske pumpe(Pantoprazol,Omeprazol).Nezeljena dejstva ovih lekova nisu cesta i po meni su zanemarljiva u odnosu na dobrobit koju lekovi donose.Kada se upale(zeluca,jednjaka ili cir napr) saniraju,onda je naravno pozeljno raditi na sebi,a to je tezi deo.To podrazumeva izmeniti nacin ishrane,vise manjih obroka umesto obilnih,naravno hraniti se zdravo,unositi vise topiva i netopiva vlakna (voce i povrce),uvesti integralne hlebove umesto belih industrijski preradjenih,smanjiti ili izbaci industrijske secere,kremove i sl.,smanjiti cigare,kafu(mozda najtezi deo),uvesti u obroke vise namirnica(a koje nam ne smetaju) koje imaju bazniju ph vrednost a smanjiti one koje imaju kiselu ph,mogu se naci na net-u tablice tih namirnica.Naravno mogu se naci i preporuke za namirnice a u vezi Refluksa,gastritisa ili cira pojedinacno,tu je stari cika Google.Iz svog licnog iskustva znam da mi ni soda bikarbona ni neke druge prirodne stvari kao cajevi i sl. nisu pomole kad me je strefio GERB-refluksna bolest jednjaka pre 3 godine,znaci nije uspela "alkalizacija fermentisane hrane sa svojim kiselim otrovnim otpacima u zelucu"koju ti zagovaras.A Pantoprazol-Controloc lek je puno pomogao (koji deluje na smanjenje lucenja prekomernog Hcl i to selektivno samo u receptorima u kojima je jako povecana kisela ph)i TEK TADA su simptomi i tegobe poceli nestajati,znaci TEK smanjenjem produkcije prekomernog lucenja Hcl.Mnogi doktori o ovim stvarima pisu,nisam ih ja izmislio.I ne treba se saliti sa zdravljem kad zagusti kod ovakvih vrsta bolesti- znaci kod doktora i primena leka.Licno znam coveka koji se nije lecio lekovima,imao je GERB,dosao posle mora iz Grcke zdrav i prav,a otisao sa ovoga sveta u narednih 2-3 meseca od GERB,pa cir,pa tumor jednjaka i to sarkom,galopirajuci kancer koji se prosirio na druge organe..ovo je naime retka klinicka slika ali eto-desava se.Zato moje misljenje je da je medicina ok,nauka je koja se bavi dokazima,i kojoj mogu prilicno da verujem,a ne neka alternativna i neispitana,i ne smatram da nas "lekari truju pogresnim lekovima" ili tamo neka farmako-mafija.Mnogi ljudi iz dobrih i humanih razloga studiraju i medicinu i farmaciju i zato ipak verujem u te grane nauke,iako mafije ima i u svakom zitu ima i kukollja,kako se vec kaze..i jasno mi je da ima pojedinaca koji bi da se obogate pa cak i na muci drugih.
Jos jedan dokaz da primenom leka Controloc zeludac i dalje ima dovoljno Hcl da svari hranu,je taj da mi je i u tim periodima primene leka stolica bila ok,i uredna i po cvrstini i boji i nije bilo neke nesvarene hrane u njoj.Naravoucenije je da lek inhibira i sprecava kroz receptore zeluca lucenje prekomerne sekrecije a ne potpune sekrecije sto bi rezultovalo odsustvom Hcl..A sodu bikarbonu (koja je-slazem se dobra) ostavimo za lepse dane,kad nisu tegobe velike,vec kad imamo manje tegobe sa kiselinom i varenjem.Pozdrav
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Сад ми ниси јасан. Ако се тако добро разумеш у гастроентерологију, зашто ниси решио свој проблем него тражиш савет на форуму. О чему се ради?!
Da se razumem jako dobro u gastronterologiju ne bih trazio savet na forumu a takodje ne bih isao sutra kod privatnog gastroenterologa koji ce me klepiti po dzepu.Iznosim vecinu stvari iz svog licnog iskustva i nije mi bio jasan uzrok tegoba koje sam naveo u pocetku posta.Od pocetka tegoba pa do sada (proteklih nedelju dana),stanje mi se popravilo,pijem probiotike,malo sam korigovao ishranu pijem Controloc,Espumisan i prekinuo Buscopan.Pretrazujuci internet,usput sam shvatio da sam verovatno svojom nepravilnom ishranom doveo do zakiseljavanja organizma i prouzrokovao neki disbalans u crevima.Srecom ide sve na bolje,ali ipak idem sutra na pregled da cujem savet strucnjaka i sta ce mi reci da li treba nesto dodatno preduzeti od pretraga,endoskopija,MRI i sl.Trazio jesam savet strucnjaka,ali vidim da ti aaaca neke stvari odlicno poznajes ali opet prema drugim stvarima imas neka svoja vidjenja i predrasude koja se kose i sa medicinom i sa nekim dokazanim stvarima.Ako ikad budes imao muke sa kiselinom kakvu sam ja doziveo,mislim da ces promeniti misljenje,uostalom nisi lekar,vec elektronicar i programer,zar ne?S obzirom da se sajt zove doktor.rs ja sam pre pisanja posta ocekivao da ce mi bar jedan lekar ili gastroenterolog odgovoriti na pitanje,a ne samouki lekar,bez uvrede,u svakom slucaju hvala na iskazanoj zelji da pomognes!
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Видео си ваљда да је ово обичан форум. Оно што је било или има лекара сви су инкогнито. Имаш сајтове који званично пружају бесплатне услуге саветовања од стране лекара и тачно се зна о којим лекарима се ради. Овде свако може да се региструје и прича да је лекар или марсовац.
Што се тиче муке са киселином ваљда си видео на мом сајту да се савети око желуца односе на мене лично. Због тих проблема које имам последњих година прилично добро сам проучио ситуацију око желуца, црева и јетре. И лекари уче из књига па ваљда могу и ја?! С обзиром да држим под контролом моју ситуацију сматрам да сам солидно изучио проблем. Гледајући ситуацију многих познаника све сам сигурнији у "моју" теорију.
Што се тиче муке са киселином ваљда си видео на мом сајту да се савети око желуца односе на мене лично. Због тих проблема које имам последњих година прилично добро сам проучио ситуацију око желуца, црева и јетре. И лекари уче из књига па ваљда могу и ја?! С обзиром да држим под контролом моју ситуацију сматрам да сам солидно изучио проблем. Гледајући ситуацију многих познаника све сам сигурнији у "моју" теорију.
Ako nekom ovaj post bude od pomoci...Uradio sam juce kolonoskopiju u privatnoj ordinaciji,radi komfora doplatio sam 5000din za opstu anesteziju.Pretpostavka doktora je da je bio posredi divertikulus jos na prvom pregledu pre par dana i onda je predlozio kolonoskopiju,a tom prilikom je uoceno nekoliko manjih divertikuluma na debelom crevu ali bez znakova divertikulusa,tj,upala tih dzepica na debelom crevu,Kaze doktor da se verovatno organizam izborio sa time u medjuvremenu uz pravilniju ishranu tokom ove dve nedelje(unosio sam vise integralnog,vise unosa vode uz izbegavanje masne hrane i mesa),takodje i zbog koriscenja probiotika.Usput mi je strujom(kako vec pise na nalazu "elektrokoagulisani manji polipi") odstranio i 2-3 manja polipa velicine 2-3mm preventivno,sada je sve ok
p.s. aaaca Ne sumnjam u tvoje bogato znanje sto putem knjiga i putem interneta,jer kao sto kazes mnogi od nas pa i doktori uce iz tih izvora,a uvek su mi dobrodosla i tudja vidjenja i iskustva tako da mi nije na odmet nekad cuti i drugacija misljenja slagao se ja sa njima ili ne,pozdrav
p.s. aaaca Ne sumnjam u tvoje bogato znanje sto putem knjiga i putem interneta,jer kao sto kazes mnogi od nas pa i doktori uce iz tih izvora,a uvek su mi dobrodosla i tudja vidjenja i iskustva tako da mi nije na odmet nekad cuti i drugacija misljenja slagao se ja sa njima ili ne,pozdrav
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Добро обрати пажњу на исхрану јер је данас храна богата хемикалијама а сиромашна минералима и витаминима. Таква ситуација најпре се одражава на органе за варење и јетру. Поздрав и теби.