Pre dva meseca javile su mi se ucestale stolice (do 4 dnevno).Uradia sam sve moguce analize,laboratorijske b.o,nalaz stolice b.o,koprokultura b.o,ultrazvuk (2x) b.o.Nakon toga gastroenterolog mi je preporucio da uradim rektoskopiju.I taj nalaz mi je bio uredan....Sada me uputio da uradim irigografiju,bez obzira sto su svi nalazi uredu.Znam da taj pergled nije nista strasno,ali meni najveci problem predstavlja priprema za intervenciju odnosno unosenje praska FLORTRANS.Kada sam radila rektoskopiju morala sam da popijem 2 lire za dva sata,a za irigografiju cu morati 4 litre.Zelim da naglasim da mi bubrezi nisu bas o.k. i da imam nizak pritisak i bilo mi je jako tesko da popijem i te 2 litre,jer me sve vreme bolela glava,osecala sam se malaksalo,povracalo mi se i td.....Moje pitanje je da li ja bas moram da idem na tu intervenciju,ako bas moram da li postoje neke tablete ili neki humaniji nacin da ispraznim creva,s'obzirom da svi naglasavaju da je FLORTRANS "najbolje" sredstvo kao priprema za to snimanje?
Zahvaljujem!
Bay,Bayyyyyyyyyy