ima li neko ovakvih problema
ima li neko ovakvih problema
Imam 31 godinu. Pre pet godina sam odstranio zucnu kesu i od tada imam razne tegobe. Celo leto imam problem sa zeludcem ali od pre dva meseca pocele su da mi iskacu vene po stopalima i zglobovima na obe noge koje peku. Sad se bas pojacalo kako mi se stanje sa zeludcem pogorsalo. Bio kod interniste, vaskularnog hirurga, uradio d-dimer. Ne zna se sta je. Da li neko jos ima slicnih problema? Hvala unapred
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: ima li neko ovakvih problema
Ако си са 26 година живота извадио жучну кесу, то може да значи три ствари. Прва је да си због неког разлога веома лошег здравственог стања (генетски, лоши услови одрастања...). Друга је да имаш веома лош начин живота па си упропастио организам веома брзо. Трећа је да си код лекара ишао због неког баналног проблема, а будала ти извадила жучну кесу и сада се проблем закомпликовао.
Мислим да сам треба да закључиш шта је по среди и да на основу тога управљаш свој даљи живот. А од тога зависи узрок твојих садашњих проблема.
Због превеликог броја могућности, не могу све да их пишем. Морао би мало више детаља о себи да напишеш, почевши од тога шта је претходило вађењу жучне кесе, па до тога чиме се бавиш и како се храниш.
Једна ствар која ми пада на памет, а која обједињује све твоје симптоме, је повећање мокраћне киселине у крви.
Мислим да сам треба да закључиш шта је по среди и да на основу тога управљаш свој даљи живот. А од тога зависи узрок твојих садашњих проблема.
Због превеликог броја могућности, не могу све да их пишем. Морао би мало више детаља о себи да напишеш, почевши од тога шта је претходило вађењу жучне кесе, па до тога чиме се бавиш и како се храниш.
Једна ствар која ми пада на памет, а која обједињује све твоје симптоме, је повећање мокраћне киселине у крви.
Re: ima li neko ovakvih problema
Operisao sam zucnu kesu jer je bila hronicno upaljena, imao kamenje i polip od 8mm. Nisam dugo bio bolestan do tada kao klinac sam bio osetljiv. Moguce da sam genetski takav. Ceo zivot sam imao osetljiv zeludac i jedan sam od onih koji sve drze u sebi. Danas sam isao opet kod vaskularnog koji kaze da je to normalno sto su mi iskocile vene. Kaze svakom u zivotu iskoce tako negde, kaze atletske prosirene vene. Dao mi da pijem nesto i da mazem. Ali ja sve to nekako povezujem sa zeludcem. Jer od l prosle godine kuburim sa njim gore dole. A letos mi se pojavio i urin mutan ili mlecan ko sa melekom da sam ga pomesao i to obicno posle hrane. I od pre dva meseca pocele i ove vene. Provericu te mokracne kiseline u krvi . Pitaj ako te interesuje jos nesto.
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: ima li neko ovakvih problema
Ниси ми рекао чиме се бавиш и како се храниш тј. шта једеш и пијеш?
Re: ima li neko ovakvih problema
Ne radim od prosle godine, radio u menjacnici. Prosle godine posle perioda velikog stresa zeludac prolupao. I taman kad mislim sredio se on opet. A hranim se ne bas najbolje. Jedem sunku ili virsle kad nemam apetit. Hleb sam izbacio jedem tortilje ili krekere kao zamenu. Mada u ishrani uvek kuvani ili peceni krompir, junetina, pirinac, pecurke... soju jedno vreme ali sam cuo da ne valja za muskarce. Ako imas neku ishranu da mi preporucis bio bi ti mnogo zahvalan. Ja samo iskopam na netu sta ne smem da jedem i svi imaju drugaciji spisak. A jos jedno pitanje znas li nesto o vendoksin kapima? Tvoj sajt sam preporucio vec nekim ljudima koji isto imaju problem sa zeludcem i odlican je ali bilo bi super da ima nekih zanimljivih recepata 

- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: ima li neko ovakvih problema
Једно је препорука исхране везано за болести, а сасвим друго је препорука здраве исхране. Како? Па знам да су некима као дијету препоручивали да једу стишњену шунку и виршле, као теби. Међутим, не знам да ли има нешто отровније од виршли.
Виршле су биле одлична храна док их је правио мој деда. Последњих тридесетак година виршле се праве од смећа, костију итд. И да не образлажем даље.
А и шунку вероватно купујеш у радњи. Грозота. Све пуно хемије и отрова.
И какве тортиље и крекери! То је пуно хемије. Много је боље да умесиш хлеб од белога брашна, воде, соли и квасца. Важно је да га добро испечеш.
Соја је генетски модификована па је боље не јести је следећих пола века - док не видимо шта ће бити са онима који је сада једу.
Једи шта стигнеш али само да буде без хемије. Ја правим домаћи кефир, женче прави домаћи хлеб. За доручак обично једем неку проју или питу са сиром, наравно прављено у кући. Када се извештиш све то ти одузима мало времена. За ручак кувано, печено, како кад. Грашак, кромпир, купус, свињетину, пилетину... Нашли смо квалитетно месо. Да видиш како крменадла замириши и каквог је укуса пилећа супица!
За вечеру чварке, сушено месо, сир, млеко, како кад.
Колико воде пијеш у току дана и шта пијеш иначе?
Око Вендоксин капи немам никаквих информација.
Драго ми је да ти се свиђа мој сајт. На какве си рецепте мислио када си рекао да би било супер да их има?
Виршле су биле одлична храна док их је правио мој деда. Последњих тридесетак година виршле се праве од смећа, костију итд. И да не образлажем даље.
А и шунку вероватно купујеш у радњи. Грозота. Све пуно хемије и отрова.
И какве тортиље и крекери! То је пуно хемије. Много је боље да умесиш хлеб од белога брашна, воде, соли и квасца. Важно је да га добро испечеш.
Соја је генетски модификована па је боље не јести је следећих пола века - док не видимо шта ће бити са онима који је сада једу.

Једи шта стигнеш али само да буде без хемије. Ја правим домаћи кефир, женче прави домаћи хлеб. За доручак обично једем неку проју или питу са сиром, наравно прављено у кући. Када се извештиш све то ти одузима мало времена. За ручак кувано, печено, како кад. Грашак, кромпир, купус, свињетину, пилетину... Нашли смо квалитетно месо. Да видиш како крменадла замириши и каквог је укуса пилећа супица!

Колико воде пијеш у току дана и шта пијеш иначе?
Око Вендоксин капи немам никаквих информација.
Драго ми је да ти се свиђа мој сајт. На какве си рецепте мислио када си рекао да би било супер да их има?
Re: ima li neko ovakvih problema
Pijem dosta tecnosti kad sam ok. Uglavnom vodu ili neki sok. Gazirano izbegavam kafu ne pijem. Pivo po nekad. Mada sad ne znam koliko pijem tecnosti jer nemam apetit pa ni za vodu.
A za recepte sam mislio sta da se spremi a da bude lagano za zeludac a da opet nije bljutavo. Svuda citam samo sta ne sme da se jede nigde sta treba i kako da se sprema. Spomenuo se neke cokolade da smeju
to lepo zvuci jos kada bi znao koja sme.
Uzeo sam vendoksin kapi koje su na bazi alkohola, bice veselo sad kad budem pio
A za recepte sam mislio sta da se spremi a da bude lagano za zeludac a da opet nije bljutavo. Svuda citam samo sta ne sme da se jede nigde sta treba i kako da se sprema. Spomenuo se neke cokolade da smeju

Uzeo sam vendoksin kapi koje su na bazi alkohola, bice veselo sad kad budem pio
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: ima li neko ovakvih problema
Чисту воду мораш да пијеш редовно и у довољним количинама. Минимум је 3dl воде на 10kg телесне масе. Прати. Не може од ока.
Све сокове и напитке избаци. Можеш домаће сокове без конзерванса, наравно. Можеш и чајеве али никако оне из филтер кесице.
Избегавај поховано. Када печеш месо стави само малко соли ако мораш и наравно маст, никако уље.
Чоколаде само црне, али и у њима уме да се нађе глупости. Једи је само када мораш.
Тренутно ми не пада ништа више на памет, осим домаћег кефира (никако из радње).
Све сокове и напитке избаци. Можеш домаће сокове без конзерванса, наравно. Можеш и чајеве али никако оне из филтер кесице.
Избегавај поховано. Када печеш месо стави само малко соли ако мораш и наравно маст, никако уље.
Чоколаде само црне, али и у њима уме да се нађе глупости. Једи је само када мораш.
Тренутно ми не пада ништа више на памет, осим домаћег кефира (никако из радње).