Idiopatski distalni kolitis - alternativa?!
Idiopatski distalni kolitis - alternativa?!
Usled nemogucnosti da indukujem "remisiju" cak ni hidrokotizonskim klizmama (20mg metilprednizolona u 1dl fizioloskog rastvroa, podeljeno u 2 doze u toku dana) dosetio sam se necega devijantnog a deluje kao OK ideja a upotriste sam nasao u stivu koje se bavi + efektom zivih mikroorganizama iz hrane, za proktosigmoiditis: u pola litre jogurta (AB, zeleni, Subotica, ima 4 pro/pre-biotske kulture) rastvoriti 1 kapsulu ESI Fermental (AloeVera, B komplexi, 5 sojeva doborcudnih bakterija), dobro izmesati. Spric od 60ml napuniti i ubrizgati kroz anus/rektum, 2x na dan. Ako kortikosteroidi lokalno ne pomognu ovo cu morati da probam. Prvo, nije stetno vec zdravo, apsorpcija ide do 50% a kako mix. sadrzaj nije prosao dejstvo zeludacne kiseline to je efekat jos bolji. Na isti nacin se moze probati sa gustim cajem u istom odnosu: pomesano neven i kantarion (koji su dobri antiseptici, adstrigensi i imaju epitelizirajuci efekat). Mozda bi se mogla dodati jos neka biljka, ali koja??? Potrebno je okretati se u toku jednog sata u krevetu da tecnost dopre sto bolje moze do svih mesta, distalno. U oba slucaja nema nikakvog toxicnog efekta i svakako moze biti makar min. boljitka, te cu stoga to morati da probam, jer je, ocigledno, klasicna medicina potpuno nemocna, bar sto se tice IBDa. Akunpuktura. Ovo sam cuo da je provereno, znam ljude koji su tako "izleceni". Ima jedan Rus kod Zvezdinog stadiona kod koga dodjes na pregled i ako on kaze da ti moze pomoci primice te i verovantoca je preko 90%, neke odbije ako smatra i oceni da tu ne moze biti znacajnih prmena na bolje. Ovo je preko preporuke. Kazu da je covek cudo. Tretman traje pola sata i kosta 30-40e. I to nema nuspojave. Eto, mojih ideja pa ako neko ima komentar neka napise. Sve najbolje!