hronicni IBD kolitis- hronicni ulcerozni kolitis POMOC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
DBproblemi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 18, 2013 12:27 pm

hronicni IBD kolitis- hronicni ulcerozni kolitis POMOC

Post od DBproblemi »

Moj problem je sledeci: imao sam pre 2 meseca probleme sa hemoroidima i stolicom. Doktor mi je dao neke lekove i laxomucil da bi lakse isao napolje. Posle 2 kesice laxomucila dobio sam proliv, koji je trajao bas dosta. Dobio sam i nadimanja stomaka.
Isao kod privatnog lekara da proverim opet hemoroide, kad on mi je nasao upalu debelog creva i uradio rektoskopiju. Dao mi je dosta lekova, kao sto su salofalk, probiotik forte i jos neke vitamine. I terao me da radim neke analize.
7.marta sam odradio CRP-hs i bio mi je bas povisen 62,12 . Medjutim tada sam i dalje imao proliv i nadimanja. Stolica mi je bila prvo vodenkasta sa nekim posebnim mirisom, posle malo krvi i nakon toga normalno.
Doktor mi posle promenio probiotik forte u bulardi plus, i posle dva dana sam imao poboljsanja, nisam imao vise proliv ni nadimanja u stomaku. stolica mi se normalizovala. Pa sam odlucio ponovo da radim crp da vidim. medjutim sad je crp na 108,15mg/l . A u to vreme kad su mi vadili krv, izasao mi na oku cmicak i neka urasla dlaka, pa me zanima da nije od toga toliko povecan crp???
U privatnoj klinici su mi rekli da uradim kolonoskopiju, a prijatelj koji radi u bolnici mi kaze da izbegavam to, jer oni to u bolnici ne rade mladjim od 40godina, izbegavaju to.
Sad jer ima neko nekakvih iskustva sa ovime, sta da radim????
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: hronicni IBD kolitis- hronicni ulcerozni kolitis POMOC

Post od aa_aca »

Како да нема искуства?! Пун ти је форум крона и улцерозног колитиса. Прочитај мало.

Ја ти могу препоручити једну прилично сигурну методу за лечење упале дебелог црева, а то је ЕПТА систем. Погледај на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље, Превентива и лечење, па се информиши и излечи.
Odgovori