Hronicni gastritis!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nekodaleko13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hronicni gastritis!

Post od nekodaleko13 »

E ovako, vec 2-3 dana me muci zeludac,osecam neki tup bol,i ceto mi krce creva,a najvise kad pijem vodu,(ili bilo koju drugu tecnost),i naravno standardna mucninina!
Naime,od 12-te godine imam hronicni gastritis,i pretpostavljam da je sada to malo proradilo!Pijem Controloc,jer mi je njega prepisao gastroenterolog,i rekao da kad osetim tegobe, pijem 7 dana i ako se ne smiri onda da mu se javim!Medjutim ja sada pored tog nekog(ne jakog) bola osecam malo i vrtoglavicu,pa me to brine!
Da li moze to sve da bude od zeludca?Jer ne vidim drugi razlog,a strasno sam uplasena!
Molim vas da mi neko strucan ili neko ko je imao slicne simptome odgovori!
Hvala unapred! :( :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potrebno, je, kao i obicno, uraditi lep fizicki pregled, potom RTG gastroduodenuma, a onda, ako je neophodno, i gastroskopiju. U medjuvremenu, lecenje se sprovodi najcesce istim lekovima kao i da imate cir.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

gastritis

Post od HJV »

Dr Ivica ti je dao za početak dobar savet (i meni je pomogao) pa ga poslušaj,kad sakupiš određene rezultate ponovo se sa tim rezultatima obrati na forumu,a nije naodmet da pročešljaš i neke druge teme vezane za tvoje tegobe.Ima dosta iskustava učesnika i dosta odgovora stručnih lica (Dr......).
A ako već posećuješ gastroenterologa verovatno on ima ˝sliku˝tvog zdravstvenog stanja pa će preduzeti sve neophodne pretrage ako bude smatrao da su potrebne.Pozdrav
radulovicz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 7:44 pm

Post od radulovicz »

Ne brini nista za vrtoglavicu i ja imam takvo iskustvo. Imam hronicni gastritis i refluksni ezofagitis koji mi je proradio pre tri godine. Kada mi je proradilo to sve, s vremena na vreme mi se soba okretala maltene u krug ili recimo dok stojim imam utisak da nemam ravnotezu i to sve traje kratko. Onda sam ukapirala da je to sve od jake kiseline jer cim osetim pecenje ispod rebara tada mi se i zavrti u glavi. Ali videces vremenom cim kiselinu stabilizujes neces vise ni imati vrtoglavice.
Odgovori