Interesuje me koliko je "opasno" baviti se sa sportom ako osoba ima hiatus herniju.
[snip]
Jednjak prolazi citavom duzinom sa znacima hiatusa hernije tipa sliding.
[/snip]
To mi je ustanovljeno na pregledu pre par meseci (pored GERD-a i heliko bakterije) od tada sam izgubio dosta kilogramo i osecam se veoma slabo . Interesuje me da li mogu da pocnem da se bavim blagim fizickim aktivnostima da bih ojacao ?
Hiatus hernija i ficka aktivnost
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 6:10 pm
e ta zelucana kila
I ja imam zelucanu kilu, vec 3 god. 22 su mi. Interesuje me da li zbog podizanja dijafragme koja ide na srce i pocinju lupanja, moze da mi sta bude? ( mislim na srcani udar ).
Ne
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imam malu hijtus herniju tipa sliding i NERB. Podrigujem posle svakog jela. Ima li šanse da se to smiri terapijom nekako? Užasno mi je neprijatno jer sam nov u firmi i želeo bih da ostavim što bolji utisak, na stranu to što mene užasno nervira i deprimira
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
1. Manji a češći obroci a hrana maksimalno sažvakana
2. Hrana koja ne nadima
3. cigarete, kafa, espreso, nes, svi čajevi sem kamilice, sve vrste "grickalica"-od kikirikija do pistaća, "brza hrana" ala MEK i sl, žvake - ZABRANJENO
4. Gasvan ili SabSymplex po potrebi
5. Nikako obrok nakon 19h
Nije lako izvesti ali pomaže
2. Hrana koja ne nadima
3. cigarete, kafa, espreso, nes, svi čajevi sem kamilice, sve vrste "grickalica"-od kikirikija do pistaća, "brza hrana" ala MEK i sl, žvake - ZABRANJENO
4. Gasvan ili SabSymplex po potrebi
5. Nikako obrok nakon 19h
Nije lako izvesti ali pomaže

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]