Veliki pozdrav svima na forumu, naravno i mene je muka naterala do ovog sajta. Dosta sam ga istrazivao ali za moj problem nisam nasao konkretan odgovor. Prvo cu da postavim dijagnozu gastroenterologa a onda cu da zamolim za konkretan odgovor, jer u momentu pregleda sam bio jako uzbudjen a i pola od napisanog nisam razumeo
Jednjak normalne sirine lumena, sluzokoza bledja, u distalnoj trecini sa znacima ezofagitisa gr.A
Kardija na 39 cm, zjapi.
U inverziji fornix kaskadan, sa vecom paraezofagealnom hijatalnom hernijom
Duz velike krivine zeluca manja kolicina zucnog sadrzaja.
Od kardije do pilorusa sluzokoza bez defekta epitela.
Sluzokoza antruma hiperemicna, sitnonodularno izmenjena.
Pilorus hiperemican, zjapi.
Bulbus pravilan, sa nekoliko inkompletnih erozija na oba zida.
Papila Wateri i dalje do D3 b.o.
Inace radio sam oba testa na heliko bakteriju, i oba su bila dobra, odnosno nemam bakteriju. Dobio sam instrukcije oko dijete i nexium od 40mg, prve dve nedelje, a zatim od 20mg sledece dve. Pitanje glasi da li mislite da paraezofagealna hernija u ovom slucaju treba hiruski da se tretira posto sam skapirao da se vremenom povecava, i da pacijentu bude sve tezer i teze? A ako mislite da je to opcija hteo bi da znam gde se to kod nas vrsi i na koji nacin. Puno puno hvala
Hiatus herniae. Gerb. Gastritis billiaris
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 4:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Cao
Ne znam sta da ti kazem,ja imam slicnu dijagnozu kao ti.
Nisam samo shvatio da li ti imas klizajucu ili fiksiranu herniu?
Ja imam klizajucu i niko mi nije savetovao da je operisem.
Ima jedan apsurd,sto je veca hernija to je manji pritisak u njoj
i pravi manje probleme,tj. vraca manje kiseline u jednjak,ali zato
vise gusi i tezi je osecaj ne dostatka vazduha. Meni su rekli
da hernia moze da se vrati i posle operacije. Raspitaj se,
pitaj razne lekare za savet, pa odluci sta ces. Pozdtav
Nisam samo shvatio da li ti imas klizajucu ili fiksiranu herniu?
Ja imam klizajucu i niko mi nije savetovao da je operisem.
Ima jedan apsurd,sto je veca hernija to je manji pritisak u njoj
i pravi manje probleme,tj. vraca manje kiseline u jednjak,ali zato
vise gusi i tezi je osecaj ne dostatka vazduha. Meni su rekli
da hernia moze da se vrati i posle operacije. Raspitaj se,
pitaj razne lekare za savet, pa odluci sta ces. Pozdtav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 9:43 am
Pa ovako, izgubio sam maltene svaku nadu da ce neko nesto da mi odgovori, za to ti iskreno hvala. Zivim u nisu pa je prikupljanje pravih informacija jos teze. Inace na gastroskopiji u jednoj niskoj privatnoj poliklinici su mi pronasli parae...ili kako sam kasnije skapirao fiksnu hijetalni herniju.
Na netu sam vec dve nedelje i uspeo sam skoro sve da skapiram o njoj, kojom procedurom se radi, da moze da ima posledice posle operacije, a takodje da dodje do posledica i ako se ne uradi zahvat
. Za dve nedelje sam smrsao 5kg redukcijom hrane sa nadom da ce reflux na povracanje da se smanji koji mi inace pravi vece probleme od hernie. Naravno pijem terapiju nexiuma ali vec pocinjen da osecam probadajuci bol u stomaku. Da skratim, ako ima bilo koga na forumu koji je radio operaciju Hijetalne hernije sa anti reflux sindromom (gerb) po Nissen-ovoj metodi u Beogradu voleo bi da podeli samnom svoja iskustva. Hvala veliko
Na netu sam vec dve nedelje i uspeo sam skoro sve da skapiram o njoj, kojom procedurom se radi, da moze da ima posledice posle operacije, a takodje da dodje do posledica i ako se ne uradi zahvat

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 4:34 am
- Kontakt:
Cao
Ako imas fiksiranu,ona se operise i kolko znam posle sve bude uredu.Gora je ova klizajuca koja ide gore dole,nekad se popne pa me gusi,a nekad sidje dole pa mi bude lepo. Fiksirane se operisu,jer su one nastale zbog popustanja dijafragme pa zapuse dijafragmu i rese problem (tako sam bar ja shvatio,nemoj ovo da uzmes zdravo za gotovo). A klizajuce prolaze kroz kardiju i operacija je dosta komplikovanija.Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 9:43 am
Hvala jos jednom za pomoc, ni danas nisam sedeo skrstenih ruku pa sam se bacio na istrazivanje. Na you tube sajtu ima dosta dobrih prikaza Nissen-ove metode resavanja Hijetalne hernije i gerb-a, tjs za sve one koji to nisu provalili do sada a zele da vide operacioni zahvat. Inace na stetoskopu sam odavno poslao post ali bez odgovora
, ali sam takodje saznao da je dr. Radovan Cvijanovic jedan od vodecih strucnjaka za laparaskopsko resavanje mog odnosno nasih problema.
A sto se tice mog stanja ono se ne popravlja, od ovog nexiuma mi uzasno boli stomak, i razmisljam da na svoju ruku smanjim dozu, a tzv. knedla u grlu se javlja vise puta na dan i stalno me nagoni na reflux. Sledece sto treba da uradim je rengen koga treba da cekam skoro mesec dana pa cemo da vidimo posle, a do tada kako bog da

A sto se tice mog stanja ono se ne popravlja, od ovog nexiuma mi uzasno boli stomak, i razmisljam da na svoju ruku smanjim dozu, a tzv. knedla u grlu se javlja vise puta na dan i stalno me nagoni na reflux. Sledece sto treba da uradim je rengen koga treba da cekam skoro mesec dana pa cemo da vidimo posle, a do tada kako bog da