hernija

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lale68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2007 9:18 pm

hernija

Post od lale68 »

Moj suprug vec duze vreme ima problema sa stomakom/zeludcem/. Uradio je sve analize/krvna slika mu je super-skolski primer/, dubinsko snimanje/nistu nista pronasli/. Lekari specijalisti su konstatovali da se radi o herniji zeludca, i sugerirali mu da jede malo ali vise puta na dan. Pio je i razne cajeve i tablete na prirodnu bazu! Ovo traje vec 2 godine ali stanje mu se nije poboljsalo. Koliko malo da pojede, oseca nadimanje stomaka, nagon za uzrigavnje i nelagodnost! Kako da resimo problem, da se stanje stabilizira! Dali je moguce da je sve u redu, a da je problem psiholoske prirode/ jer je pre 2 godine imao stresne situacije/. Ili ipak trebamo uraditi neke dopunske analize? Molim ko je imao neko slicno iskustvo/ ili zna nesto vise o ovome da mi da neku sugestiju/preporuku! Pozdrav !
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Objasnite "dubinsko snimanje" .
Zeldacna kile se leci jedino hirurskim putem (operacijom).Bez toga,simptomi mogu da se ublaze odredjenim rezimom ishrane ali nikada zaista ne nestaju jer je u pitanju anatomski a ne funkcionalni poremecaj.
lale68
Novi član
Novi član

hernija

Post od lale68 »

Najprije Hvala vam na poruku.
"Dubinsko snimanje" - tako su lekari objasnili snimanje svih unutrasnih organa t.j. kompjuterska tomografija! Posle Ovog snimanja urageno je i eho unitrasnjih organa ali nisu dijagnosticirali nikakvih poremecaja osim kako su rekli "osetliv zeludac i kila zeludca". Nisu nista ordinirali, vec su dali samo sugestije, kao sto sam vec navela-da jede malo ali cesto!
Pozdrav

P.S. Pogresila sam/ umesto da kliknem na "odgovori" poslala sam poruku na "novu temu"!
Erhard
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 11:23 am

Post od Erhard »

Pozdrav!

Zanima me, ako mozete da mi kazete, kakve je simptome imao Vas suprug?
lale68
Novi član
Novi član

hernija

Post od lale68 »

cc: Erhard
Simptome su bile i jos su sledece:
- permanentni osecaj mucnine/kiseline/, propraceno sa inetenzivno uzrigavanje. Iako je pojeo sasvim malo/ kao na primer leb i puter/, kaze da ima osecaj kao da je pojeo "celu svinjetinu" - t.j. ima osecaj tegobe. Ne povraca, ali desava se da mu je stolica promenljiva/pojavljuje mu se dijarea/ pa zatim bez nekih tretmana stanje se stabilizira! Ima i ceste glavobolje, a zali se i na bolove u vratu/ ima spandilozu/. Neznam drugo sta da vam kazem kao simptomi! Sve ovo ga pravi veoma nervozan! Prijateli koi ga nisu videli duze vreme, komentiraju da je veoma oslabeo, sto je i tocno!
Pozdrav
Odgovori