hemoroidi u trudnoci?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vesnaiaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 10:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hemoroidi u trudnoci?

Post od vesnaiaca »

Imam mali problem. Sumnjam na unutrasnje hemoroide, jer osecam blagi bol u unutrasnjosti rektuma tu negde oko trticne kosti, pri pritisku (kada sedim, nekada kada hodam i lezim). Medjutim, nemam problem sa stolicom. Stolica je uredna. Nema nikakvih bolova niti krvarenja prilikom defekacije.
U pitanju je cetvrti mesec trudnoce. Prvi put sam ovakav bol osetila pre mesec dana.
Bol nije jak, ali je konstantan i pocinje da me brine.
Molim vas recite mi nesto ako znate vezano za ovakve simptome. Hvala
:roll:
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Duso u trudnoci je normalno da imate hemoroide jer sa rastom ploda u materici drenaza krvi iz vena nogu i karlice je otezana pa se one prosiruju i nastaju varikoziteti ,otoci nogu i hemoroidi.Posle trudnoce ovi poremecaji se gube.
vesnaiaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 10:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hemoroidi u trudnoci?

Post od vesnaiaca »

Hvala na odgovoru. Znam da se hemoroidi mogu javiti u trudnoci. Medjutim, ja sumnjam da li su u pitanju hemoroidi s obzirom da osecam samo bol kada sedim i nemam nikakve druge simptome, kao sto sto su zatvor, bol pri defekaciji, pojava krvi i sl.
Odgovori