Hemoroidi i tanka stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Tajchi85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2012 9:27 pm

Hemoroidi i tanka stolica

Post od Tajchi85 »

Imam 27 godina. Vec godinama mucim muku sa hemoroidima, nekad spoljnim nekad unutarnjim. Ali mi se pocetkom godine stanje sa hemoroidima pogorsalo-imala sam krvarenje nakon svake stolice. Otisla sam kod hirurga i on mi je rekao da su hemoroidi i koristila sam faktu mast i cepice i krvarenje je prestalo. Ali jos uvek mi nije najbolje. Uvek imam blage bolove kad imam cvrscu stolicu i peckanje u anusu i ponekad par kapljica krvi ako je baš čvrsta stolica.
Medjutim, od početka godine pa do sad stolica mi je stanjena. Ima debljinu prsta. Dok sam imala to veće krvarenje znala je da bude i tanja, ali sad je debljine možda palca.
Sad me zanima da li je to posledica hemoroida, jer je sam anus suženiji od hemoroida i osećam da me boli ako se širi ili to može da bude posledica nečeg drugog?! Čitala sam po netu da tanku stolicu najviše izaziva polip i rak debelog creva. Da li je potrebno da radim kolonoskopiju?
Da napomenem, stolicu imam skoro redovno, nemam zatvor, a ni proliv. Nisam malaksala, niti sam primetila neke druge simptome.
cicvara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:18 pm

Re: Hemoroidi i tanka stolica

Post od cicvara »

Najbolje ti je uradi kolonoskopiju,da bi se iskljucilo postojanje drugih bolesti.Pregled nije toliko strasan koliko ga prikazuju.Malo je neugodan ali izdrzi se.Meni je na primer bila teza priprema piti Fortrans razmucen u 4 litre vode i to na prazan stomak.Sto se hemoroida tice moras jesti hranu bogatu celulozom i vlaknima.Ja sam na primer jeo hleb od integralnog brasna ,koji sam sam mesio sa sodom.Taj hleb ti formatira stolicu.Ona nije tada ni tvrda ni tecna.Izbegavaj zacinjena jela,ljuta.Odrzavati higenu posle nuzde,obavezno oprati mlakom vodom i sapunom.U slucaju da se ,,podivljaju,, hemoroidi koristiti Faktu mast.Koristi se ovoga sto je napisano i neces imati problema.Meni je apsolutno pomoglo.I obavezno uradi kolonoskopiju da bi uklonila sumnju na nesto drugo. :wink:
Odgovori