HEMOROIDI po 1. put- sta sa njima?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sherie_lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 9:15 pm

HEMOROIDI po 1. put- sta sa njima?

Post od sherie_lady »

Imam 37 godina, zivim sportski prilicno zdravo, imam sedeci posao. Sa stolicom nisam imala problema, praznjenje je redovno i lako. Pre 2 mes. isla sam kod gastroenterologa zbog malo povremene krvi na toalet papiru pri brisanju, bez bola i drugih problema. Uradili su mi analize i kolonoskopiju i utvrdili fisuru i mali hemoroid na 10 cm od ulaza, poslali me kuci i rekli: mozes da dodjes za par godina, pij Phlebodiu 600 mg 3x15 dana i meni je odmah stalo krvarenje.
Medjutim, evo 2 meseca posle, meni se iznenada, jedno popodne, pojavio hemoroid na spoljnjoj strani otvora, koji me je jako zaboleo i onemogucio norm. zivot (jedino me ne boli pri praznjenju). Vel. je veceg zrna pasulja, naduveno misicno tkivo sa jednom crnom tackom u sredini (valjda je to vena?!). Posto su me iscrpno pregledali nedavno (par dana na analizama i kolonoskopiji) sama sam uzela Phlebodiu 600 mg i mast Hepathrombin H, a posto mi posle 3 dana nista nije bilo bolje, promenila sam mast i uzela Factu. Od te masti koju koristim 4 dana (sada je 7. dan) povukla se bol, u medjuvremenu je hemoroid poceo da ispusta malo krvi, ali se vel. i oblikom ni najmanje nije promenio.
Koliko treba da se povuce? Da li postoji nesto efikasnije? Ja sad zivim norm. od kad koristim Factu mast, ali to tako izgleda da je meni zastrasujuce da cu ja to tako da nosim. Sta da radim? Moram li opet kod doktora ili je rano?
Jorgovanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2014 8:32 am

Re: HEMOROIDI po 1. put- sta sa njima?

Post od Jorgovanka »

I ja sam imala tih problema, dok nisam kupila mast koju pravi ovde jedan deda. Meni se povukli jako brzo. Deda se zove Mihajlo, kontaktirajte ga preko poruke, ili mi se javite da vam dam br telefona, Mast je jako dobra i ucinkovita.
mpl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:33 am

Re: HEMOROIDI po 1. put- sta sa njima?

Post od mpl »

Ne gubite vreme sa mastima, nažalost stanje će se sa njima polako ali sigurno vremenom pogoršavati. Pogledajte na www.magnetipupin.rs, imate rešenje za hemoroide klinički ispitano ima i CE sertifikat. Ja sam sam rešio problem sa ovim sredstvom na bazi magneta (_reklamiranje_) a imao sam hemoroide i spoljašnje i unutrašnje drugog stepena.
Odgovori