Hemoroidi ili nešto više II

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm

Hemoroidi ili nešto više II

Post od KrvTiIsusovu »

Pisao sam na drugoj temi ali se niko nije javio pa reših da otvorim novu temu.

Evo mog citata:
KrvTiIsusovu napisao:Molim vas da mi pomognete da identifikujem ovo jer posle celodnevnog čitanja i odlaska lekaru opšte prakse (dobio uput za hiurga koji radi tek od srede) nisam siguran šta je ovo.

Dakle, imam zadebljanje kože koje se kreće od analnog otvora, na kome je roze bobica, ide 2 cm-a na levo (iz svoje perspektive) zatim pravi polukrug do 12h. Imam već 3 dana, od juče sam počeo da stavljam Faktu čepiće ali je bol i dalje isti. Boli me oštro kad pipnem dok se u šetnji oseća tup svrab (verovatno unutrašnji), bukvalno ne mogu da se namestim da sednem, uglavnom se zavalim tako da bol i ne osećam.
Nemam temperaturu.
Nemam rane.
Imam proliv koji mislim da nije povezan jer već godinu dana imam kašatu pa tvrdu stolicu (pola-pola).
Boli me kad se napnem, kad kašljem, kijam ili kad treba da izbacim tečnost u toku mokrenja ili kad stegnem anus.
Dodao bih da od juče-preključe popodne imam blagu temperaturu (do 37.5) ali je ne osećam, tj vrućina mi je. Možda je i od crne buđi već sam par puta bio bolestan.
Sinoć sam jeo topljeni sir sa hlebom, zagrcnuo se i usled kašljanja osetio sam jak oštar bol, od tad me jako boli kad ustajem (baš tako oštro).

Malopre sam otišao do urgentnog jer mi je doktorka opšte prakse rekla da odem tamo ako mi se stanje pogorša.
A tamo šta drugo očekivati od arogantnog osoblja? Kao da sam ih terao da kopaju po septičkoj jami. Legao sam potrbuške hirurg ispipao malo, rekao mi da je hemoroid i da se javim u sredu u gradsku bolnicu. Slika

Pre možda mesec dana sam teško izbacivao stolicu i tad sam na papiru nalazio krv.
Sad ja pitam vas... jeli ovo 100% neka teška unutrašnja hemoroidčina?
Staviću da mi stigne mail ako neko odgovori tako da ću moći odmah da vam odgovorim ako imate neko pitanje.
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Re: Hemoroidi ili nešto više II

Post od KrvTiIsusovu »

Jutros sam bio kod studentskog hirurga i dijagnoza je perianalni apces. Pošto stanje nije toliko ozbiljno dao mi je 2x na 12 sati da pijem Palitrex. Pa kontrola za 2 dana.

Još par pitanja. Šta da pijem protiv bolove? Ne praktikujem takve lekove, možda sam 2 kafetina popio u životu, ali zbog svog psihičkog stanja zbog lokacije problema jednostavno ne mogu da izdržim.
Da li smem da pijem i probiotik (Linex) pošto mi je stolica užasna i imam puno problema sa time, desilo mi se da nisam mogao od bolova da zadržim pa sam se usr'o.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Ti bas ne biras reci!
Da li si proverio da nemas mozda Candidu? Daj obavezno,ako nisi vec poceo sa antibiotikom,stolicu na Candidu,jer i ona moze da pokaze takve simptome,a nju pospesuju antibiotici.Moras obavezno piti neki probiotik,ali uzmi Probiotik Forte,on ti je jaci,jeste skuplji,ali pije se 1 na dan i pij ga sa sto vise tecnosti.
Bolje da ti je dao nesto i da mazes na tu ranu.Ona boli katastrofa.Imas apoteku Ivancic i sinovi,preko puta Klinickog.Oni drze mast za analne fisure,pa pitaj njih ili tog hirurga da li smes to da mazes iznutra ili neku drugu mast.
Jel te pece posle kislog,ljutog,slatkog?
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Post od KrvTiIsusovu »

Nisam umeo drugačije da se izrazim.

Pročitao sam onaj tvoj post, hvala na odgovoru. Nisam još odneo stolicu na VMA baš zbog ovog problema. Danas se izraslina uvećala i kako se meni čini ovaj Palitrex nema pojma.

Nemam ranu, čak i nije mnogo ni crveno, ali se vidi izraslina kao veći kliker. Verovatno još nije probilo gnoj...

Jako slabo se hranim jer mi je mrsko da idem non-stop u toalet. Od slatkog jedem samo jabuku. Jedem male sendviče sa hlebom i suvim mesom (koje meso sme za Kandidu?). Jeo sam supe sa testeninom. Juče sam jeo običan pirinač sa belim mesom.

Bode me kad mi ta izraslina visi ili kad se pomeram, onda osećam jako neprijatno probadanje na dole. U glavnom ležim po ceo dan. Kiselo i ljuto sam skroz izbacio iz jelovnika.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Sto ne odes do Klinickog,do Hirurgije,mislim da su na II spratu proktolozi,desno krilo zgrade i pitaj da te primi mlada doktorka hirurg Jelena (sad ne znam da li se preziva Petrovic ili Nikolic).Trebalo bi da imas uput za Klinicki za hirurga,ali oni hoce i tamo kod njih na odeljenju da primaju.Kazes da ti je jako lose,da si cuo da su dobri kao proktolozi i da te pogledaju.Tamo je jako dobar dr.Barisic,ali Jelena hoce vise da razgovara.Mlada je,hoce svakom da pomogne.Jeste da je nezgodan pregled,ali oni su lekari,to su izabrali i to rade svaki dan.Da ti kazu da li treba neki hirurski zahvat ili to moze samo da se smiri?Ako budes isao preko poliklinike,na zakazivanje,dugo ces cekati.Pokusaj da dodjes do uputa i onda idi direktno tamo,na njihovo odeljenje i zamoli ih da te pogledaju.Oni do 12 h imaju raznorazne operacije,pa je bolje posle 12h da ih pronadjes ili idi pa bar pitaj za savet.Tako sam ja otisla i primili su me bez problema,cak i pregledali.Taj pregled traje par minuta.Imaju anoskop,tako da ce pogledati odmah.
Od mesa mozes jesti ribu,ne mnogo masnu,mozes i tunjevinu,belo meso,najbolje kuvano,mleveno junece ili kuvano,jedi povrce:tikvice,blitvu,integralni pirinac,boraniju,malo kuvane sargarepe (mada ona nije bas za Kandidu,jer je slatka).Imas na mojoj temi.
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Post od KrvTiIsusovu »

Sinoć mi se stanje jako pogoršalo nisam mogao oka da sklopim od probadanja. Zatim se budim oko 6 (zvonio alarm) gledam u čemu je stvar kad ono ovo čudo uspelo da se probije napravilo ranu i uspelo koliko toliko da smanji pritisak.
Odlazim kod hirurga kao što je zakazano i čovek kaže da se absces ili smanji ili uveća nema između, kaže da sam možda par dana ranije počeo sa antibioticima da bi možda bila drugačija situacija.
Legao sam na astal i čovek mi je svom silinom pritisnuo ranu... osećao sam se ko da mi vadi dušu. Rana je naravno ostala otvorena i sad moram da menjam gaze, kontrola u ponedeljak. Iako se i dalje vidi zadebljanje pritisak je mnogo manji i skoro da nema bola.

Ovo sve pišem da nekom drugom sapatniku pomognem ako slučajno izgugla temu.
Odgovori