Hemoroidi ili nesto vise

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
marina90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2011 7:44 pm

Hemoroidi ili nesto vise

Post od marina90 »

Pozdrav svima.
Prije 4 dana sam prilikom stolice zamjetila vecu kolicinu krvi na papiru i u skoljci. Uplasila sam se, a buduci da je bilo vec kasno odlucila sam ujutro kontaktirati dr. Posto je bila subota ona nije radila, ali mi je rekla da su to vjerovatno unutarnji hemoroidi jer sam danima prije u tom predjelu osjecala svrbez, a nakon stolice sam imala dojam da je ima jos (a nije bilo). Preporuka je bila neka pratim stanje narednih dana i da se javim sad krajem ovog tjedna opet ako ne bude bolje. U subotu nisam imala stolicu, krvi nije bilo. U nedjelju normalna stolica, krvi nije bilo, stolica izgleda normalno samo sam nakon nje izbacila manju kolicinu sluzi. Jucer ista stvar. Inace, nemam problema sa proljevima i mekim stolicama. Naprotiv, stolice su mi uvijek tvrde i neredovite. Najduzi period bez stolice bio je prije mozda 2 tjedna kada stolicu nisam imala 6 dana. Od ostalih simptoma osjecam jedino par puta tokom dana kao da sam puna zraka i da bi pustanje vjetrova olaksalo stavar. Buduci da sam udaljena 250 km od kuce i nemamo ovdje studentskog doktora mogu kod svoga otici tek krajem tjedna. Inace, ne znam koliko je to vazno, ali imam i problema sa gerbom (II stupanj) i erozivnim gastritisom. Prehrana mi se bazira vecinom na suhoj hrani (studentski zivot :oops: ). Od lijekova uzimam ferrum lek (zeljezo), aerius (protiv alergije) i nexium za zeludac. Molila bih Vas za misljenje, ima li straha za brigu od neke opasnije dijagnoze? Mlada sam, prije 2 dana sam napunila 21 godinu. HVALA unaprijed!
Furio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 12:57 pm

Re: Hemoroidi ili nesto vise

Post od Furio »

Ja nisam doktor, medjutim imam problem sa hemoroidima, pa donekle znam kakve tegobe izazivaju... Ukoliko je krv na wc skoljki bila rasprskana kao da je nesto puklo to su hemoroidi... ako imas krv NA stolici bez prskanja krvi po zidovima skoljke najverovatnije su hemoroidi mada i ne mora da znaci... Medjutim ono sto je bitno da znas da svako krvarenje iz rektuma jos ako ima i povecane sluzi mora da se ispita upravo zbog toga da bi se utvrdilo da nije nesto ozbiljnije... Dakle cim budes u prilici idi kod doktora koji ce te uputiti specijalisti i utvrditi sta je uzrok... 99.9 posto hemoroide imas, ali ipak obavezno na pregled kod dr.
Furio
Novi član
Novi član

Post od Furio »

Furio napisao:Ja nisam doktor, medjutim imam problem sa hemoroidima, pa donekle znam kakve tegobe izazivaju... Ukoliko je krv na wc skoljki bila rasprskana kao da je nesto puklo, to su hemoroidi... ako imas krv NA stolici bez prskanja krvi po zidovima skoljke najverovatnije su hemoroidi mada i ne mora da znaci... Medjutim ono sto je bitno da znas da svako krvarenje iz rektuma jos ako ima i povecane sluzi mora da se ispita upravo zbog toga da bi se utvrdilo da nije nesto ozbiljnije... Dakle cim budes u prilici idi kod doktora koji ce te uputiti specijalisti i utvrditi sta je uzrok... 99.9 posto hemoroide imas, ali ipak obavezno na pregled kod dr.
marina90
Novi član
Novi član

Post od marina90 »

Furio napisao:Ja nisam doktor, medjutim imam problem sa hemoroidima, pa donekle znam kakve tegobe izazivaju... Ukoliko je krv na wc skoljki bila rasprskana kao da je nesto puklo to su hemoroidi... ako imas krv NA stolici bez prskanja krvi po zidovima skoljke najverovatnije su hemoroidi mada i ne mora da znaci... Medjutim ono sto je bitno da znas da svako krvarenje iz rektuma jos ako ima i povecane sluzi mora da se ispita upravo zbog toga da bi se utvrdilo da nije nesto ozbiljnije... Dakle cim budes u prilici idi kod doktora koji ce te uputiti specijalisti i utvrditi sta je uzrok... 99.9 posto hemoroide imas, ali ipak obavezno na pregled kod dr.

puno hvala na odgovoru!
krv nije bila na stolici, više je bila po školjci i u onoj vodi u školjci.
stolica je zadnja bila jučer i više nije bilo sluzi. barem ne vidljive.
jedino osjećam kao da sam puna zraka, pa predpostavljam da i od toga sada osjećam grčeve. nisu jaki , ali su dovoljni da ih osjetim.
kod doktora ću otići svakako.
oprostite što gnjavim, ali da li ste vi imali problema sa nadutošću i blagim grčevima?
Furio
Novi član
Novi član

Post od Furio »

grceve nisam imao, nadutost da, posle jela, ali kapiram da je to ok posto nemam nekih problema sa tim tipa neke neprijatnosti ili nemogucnosti da se opustim dok sedim, a i prodje me u roku od nekoliko sati... Ako ti grcevi i nadutost smetaju koriguj ishranu, vise povrca, voca, pokusaj da promenis obrazac ishrane i vidi da li ce se nesto promeniti... Mozda ti odredjene namirnice smetaju... ne znam... proguglaj malo ima svasta na netu sto se tice ishrane..
marina90
Novi član
Novi član

Post od marina90 »

cula sam se sa doktoricom. kaze ona da je to sve normalno i da ce se smiriti cim se smiri pritisak oko hemoroida. jucer i danas je stanje skroz normalno. kao da nista nije ni bilo. ishranu cu svakako korigirati jer se hranim uglavnom suhom hranom u pauzi izmedu predavanja. hvala jos jednom na savjetima ;)
BokyB3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 1:50 am

Post od BokyB3 »

E ovako ja imam jedno pitanje i nadam se dace te mi pomoci. Ne znam da li imam hemoroide ili nesto drugo. Sve simptome imam. Sada ne znam da li su spoljasni ili unutrasnji, jer pored anusa imam malicvoric, koji je boje koze, ali on mi se pojavio posle odjednom, ne boli me uopste samo ponekad kada se naprezem u toaletu. Pored anusa je nekih milimetar. Poceo sam da pijem nevenom caj i da mezem nevenovom krememom, pazim na ishranu i sada mi je bolje nemam bolove ali ne znam sto je ovaj cvoric jos tu???
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Da,verovatno su hemoroidi u pitanju.Oni se obicno stvaraju od naprezanja i tvrdje stolice,ali mogu da se jave i posle proliva.Mi,koji lecimo dugo Candidu u crevima,obavezno imamo probleme i sa tim delom,jer i povecane bakterije i gljivice mogu da ostete sluzokozu i stvore probleme sa analnom fisurom i hemoroidima.
Bitno je da covek ima vremena za setnje,da ne odlaze odlazak u WC,da jede sto vise voca i povrca,vise kuvanu hranu,nego suvu i przenu,salate.Hemoroidi hoce da se pogorsaju posle przene hrane,przenog mesa.Treba jesti i zrnevlje,semenke,mada one znaju da i iritiraju pri izlasku sa stolicom,jer se ne svare dobro.
Mnogo je vazno da se pije sto vise VODE! Probajte 2 case pre dorucka i imacete redovnu stolicu.
Marina,kad si na predavanjima,mozes da kupis i neki jogurt,vocni ili probiotski.Ponesi neku jabuku ili nesto od integralnih zitarica.Sigurno imas gde da kupis.Uz meso uvek pojedi i neku salatu.
Laneno seme je dobro za omeksavanje stolice.Nadjite na Internetu kako da ga koristite.
Citala sam da postoje muski i zenski hemoroidi.Zenski krvare i pucaju,a muski ne.Ja imam hemoroide II stepena,koji su poceli da me muce posle II porodjaja,ali ne tako mnogo,kao posle operacije zuci.Posle te operacije,sve mi se pogorsalo.Moji ne krvare,ali umeju da me bole i oticu.
Postoji lek za hemoroide Detralex ili Phlebodija (ne znam da li sam tacno napisala).Neki su njima izlecili hemoroide.Trebalo bi prethodno popricati i sa doktorom i o toj opciji.
Ne valja kad puno krvare,jer moze da se postane anemican i onda je obavezan i pregled proktologa.
POZDRAV!
kolassa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 6:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kolassa »

marina90 napisao:cula sam se sa doktoricom. kaze ona da je to sve normalno i da ce se smiriti cim se smiri pritisak oko hemoroida. jucer i danas je stanje skroz normalno. kao da nista nije ni bilo. ishranu cu svakako korigirati jer se hranim uglavnom suhom hranom u pauzi izmedu predavanja. hvala jos jednom na savjetima ;)
Poštovana,
kada budete imali sličan problem probajte sa Hädensa čepićima. Zaustavljaju krvarenje za dan-dva.
Pozdrav i svako dobro!
Odgovori