hemoroidi ili kancer debelog creva

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cacislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2012 3:53 pm

hemoroidi ili kancer debelog creva

Post od cacislav »

Postovani izvinjavam se ako otvaram temu, ali imam veliku dilemu. Naime imam spoljne hemoroide duze vreme sa kojima uspesno izlazim na kraj (masti, higijena, ishrana), ali u poslesdnje vreme sam poceo da brinem. Naime krvarenje se pojacalo. Hemoroidi nisu bolni, ne svrbe i ne peckaju. Pre 2 godine sam isao na kolonoskopiju i sve je bilo uredu. Brine me sto nemam klasicne simptome bolesti sem vidnih promena. Na poslu dosta sedim ali imam dnevne fizicke aktivnosti. Plasim se raka debelog creva, pa molim da mi neko pomogne oko simptoma za to.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: hemoroidi ili kancer debelog creva

Post od aaaca »

Хемороиди немају директне везе са раком дебелог црева осим индиректно. Хемороиде обично има особа која има тврду столицу. Због лоше савремене хране и дугог задржавања столице у цревима долази до тровања првенствено дебелог црева и ето рака.
cacislav
Novi član
Novi član

Post od cacislav »

Hvala na posvecenom vremenu. Sta bi bilo dugo zadrzavanje stolice. Da li je jednom dnevno dovoljno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Једном дневно је довољно и потребно. Два пута дневно је превише и сваки други дан је ретко. Тачно једна столица дневно. Наравно да количина столице варира зависно од унете хране исто као и тврдоћа.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja bih ipak na tvom mestu, još malo uložio truda oko načina ishrane, a to možeš sigurno i nestaće većina problema pa i strah od kancera.
cacislav
Novi član
Novi član

Post od cacislav »

Hvala Vaso, na savetu. Volim ljuto, mislim da mi je to najveci problem. Samo neznam da li postoji siguran nacin da se ustanovi da li je krvarenje od hemoroida ili neki drugi (nedaj Boze) razlog.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Црвена љута паприка је веома здрава ако су органи за варење здрави.
cacislav
Novi član
Novi član

Post od cacislav »

A sta je sa zelenom svezom ljutom paprikom, kineskim ljutim zacinima, domacom ljutenicom. I to ima svojih dobrih stvari.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Кинезе заборави. Да им је храна тако здрава не би у толико великом броју имали канцер дебелог црева.

У љутеници чини ми се има зејтина а то не ваља. Осим тога ако је превише љута сигурно не ваља.

За зелену свежу љуту паприку не знам. Сигурно није штетна за здраве особе.
cacislav
Novi član
Novi član

Post od cacislav »

Hvala Aco, novi pogled na moju ishranu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нажалост данас све мораш да анализираш. Пре неколико деценија шта год да си појео и попио било је здраво или бар није било штетно.

Имао сам великих проблема са органима за варење и са кожом. Да нисам пажљиво пратио и анализирао ситуацију одавно бих заглавио код лекара као стални пацијент.
Odgovori