Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Juče su mi stigli rezultati, imam helikabteriju. Trenutno od lekova pijem samo Omeprol 20mg.
Interesuje me da li neko ima, ili je imao, iskustva sa helikobakterijom. Koliko traje lečenje,
koji lekovi se koriste? I da li u proces lečenja spada i dijeta?
Hvala svima unapred. . .
Cao ljudi evo i ja se javljam sa istim problezelucu. Imam 25 god, sve je pocelo pre 6 meseci, pre toga nikad nisam imao problem sa stomakom.. Pocela su podrigivanja, nevoljno vracanje hrane, kiselina i mucnina u zsvaki svaki dan.. Radio sam odmah test na helikobakter preko stolice i on je bio negativan.. Posle mesec dana posto nije bilo poboljsanja odradio sam gastroskopiju i nadjena je cuvena helikobakterija ispio sam trojnu terapiju i nista se bolje nisam osetio.. Lekovi mi bas i ne pomazu tj. dobro mi je kad pijem dva ujutru i uvece a primetio sam da mi najvise prija famotidin.. Do sada nema sta nisam probao od prirodnih stvari razne cajeve, lan, jeo cuvarkucu dva meseca kazu da je to kao dobro koristio sve i svasta nista nije pomoglo.. Jel imate neki savet kako resiti tu bakteriju, da li postoji neki doktor koji je dobar i koji ozbiljno pristupa lecenju posto do sada gde sam bio svi negiraju da ona moza da da te simptome kao to je do stresa.. Pritom sam fizicki mnogo aktivan i hranim se zdravo nisam pod stresom tj trudim se da ne budem kolko mogu zbog simptoma koje imam i nije mi jasno kako ni dalje ne prolazi.. Ako neko ima neki savet neka kaze sta kako ja vise pojma nemam?
Koristim dosta toga jedem integralni hleb bez kvasca pijem cajeve, od povrca jedem skoro sve sem luka, dinstam sve to.. Od mesa jedem uglavnom ribu i piletinu ne przenu, i to dinstam.. Nekad uzmem pljeskavicu kupim, i burek od peciva nista ne jedem od grickalica isto nista jedem od slatkog neke integralne keksice i tako to sto je kao zdravije, koristim hladno cedjeno ulje koristim i maslinovo ulje.. Jedem i lan i cija seme dosta, jogurt obavezno.. Od voca jedem isto skoro sve al primecujem da mi smeta voce pomalo, ne jedem jedino citruse.. Trudim se stvarno maksimalno jeste nekad uzmem nesto ovako ali uglavno jedem zdravije mada i dalje imam te simptome.. Mora da se helikobakterija nije unistila nema druge
Као и обично сви подлегну маркетиншкој здравој храни. Ево где грешиш: фабрички хлеб, чајеви из кесица, риба у већим количинама, све кувано, пљескавица, производи из пекаре, интегрални кексићи, којекаква уља (у шта их толико стављаш када ништа не прижиш), фабрички јогурт.
Kao prvo od hleba koristim mesavinu heljdinog, ovsenog i integralnog brasna kuci spremam bez kvasca.. Sto se tice ulja hladno cedjeno ulje ponekad malo stavim u hranu a maslinovo ovako uzimam ujutru nataste.. E sad to da ponekad uzmem i te stvari jeste, kupim i pljeskavicu i tako to ne mozes vecito da budes na toj kao zdravoj hrani.. Ono sto me najvise nervira sto mi voce dosta smeta i ne mogu da ga jedem a ako se to ne unosi onda dolazi do pada imuniteta i tako bude jos gore.. Oni tekstovi nisu losi ima tu dosta korisnih saveta treba i to da se proba
Danas kad krenes da citas sta sve nije zdravo, sta treba jesti i sta ne, spadnemo na to da pasemo travu.
Slazem se da treba izbaciti mesne preradjevine, gazirano, slatke/slane grickalice.
Ali sta je danas zdravo? Gotovo nista, truju od vode, vazduha. I ne znamo sta jedemo.
Pogotovo voce i povrce. 70% hemija 30% voce i kao eto ti paprika.
Pa obicno kad pojedem ili breskvu, kajsiju, dinju, sljive, maline i tako to obicno osetim neko peckanje u grlu posle nekog vremena i onda krene mucnina podrigivanje.. Ono sto me u zadnje vreme nervira to je sto mi se stalno hrana vraca sta god da pojedem podrignem kasnije i osetim hranu ili mlaku vodu bez kiseline.. A mucninu kao nemam toliko trenutno. Al se simptomi stalno menjaju nekad imam lose varenje hrane pa se vraca stalno, nekad toga nema al imam mucninu al skoro uvek imam neki od simptona.. Moracu izgleda uskoro da obavim i gastroskopiju da vidim da se nije i dalje prisutna helikobakterija, nema mi druge..
Вероватно немаш довољно желудачне киселине па када свариш главно јело не остане довољно за варење воћки, па се јављају отпадне киселине које изазивају тежину у желуцу, пецкање у једњаку, жгаравицу итд.