Nakon 10-ak dana mučenja sa želucem osjecaja punoće,mučnine te malaksalosti danas uradim gastroskopiju i ureaza metodom mi se ustanovila oštećena sluznica želuca,doktor/gastroenterolog je uzeo uzorak za biopsiju na ureaza test i izgleda da sam nažalost zaradio HB.
Zanima me pošto nisam baš u nekom velikom izboru sa hranom,šta smijem jesti a šta ne,tipa da li smijem piti jogurt,sa nekom probiotičkom kulturom,jesti bijeli ili crni hljeb,rižu,krompir?Ili da mi neko napiše šta je poželjno jesti te šta ste vi jeli samo da se kolonije bakterije ne prošire?Uglavnom izbjegavat ću alkohol,inače ne pijem,pušenje ne pušim,prženo,slatko koje inače mnogo volim,a ljuto papreno začinjeno svakako ne jedem ni do sada,jer mi odmah želudac "skoči".
helicobacter i ishrana?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: helicobacter i ishrana?
Хеликобактерију можеш да елиминишеш содом бикарбоном. На празан желудац треба да попијеш три до четири деци млаке воде у којој си добро размутио до врха пуну малу кашику соде бикарбоне. После немој ништа да једеш бар 20 минута. И тако два пута дневно. За пар дана би требало да буде готово.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Hoces molim te da mi nadjes gde si to pročitao,kad svi uzimamo trojnu terapiju?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Вишегодишње искуство и сакупљање и проверавање информација не могу да се пренесу. Ако хоћеш да помогнеш самоме себи мораћеш да се потрудиш.
Pisao sam o svom iskustvu sa helik...
Pre bih preporučio i acinu sodu b. nego antibiotike-koje obavezno daju i tvdre da su jedini lek za to.
Mene su skupo koštali antibiotici--zato ne nikako.
Kad sam promenio gastroenterologa, nije pridavao pažnju heliko-već lečio uzroke, zapravo uputio me kako da se lečim.
Jedino ranisan od lekova i dijetalna ushrana, i neuropsihijatra. Sve je došlo na svoje mesto hvala Bogu i dobrim savetima.
Pre bih preporučio i acinu sodu b. nego antibiotike-koje obavezno daju i tvdre da su jedini lek za to.
Mene su skupo koštali antibiotici--zato ne nikako.
Kad sam promenio gastroenterologa, nije pridavao pažnju heliko-već lečio uzroke, zapravo uputio me kako da se lečim.
Jedino ranisan od lekova i dijetalna ushrana, i neuropsihijatra. Sve je došlo na svoje mesto hvala Bogu i dobrim savetima.