Helico pylori (+.+)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Fengxian
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2014 12:21 pm

Helico pylori (+.+)

Post od Fengxian »

Posle radjene gastroskopije zakljucak:
hronicni folikularni gastritis jake aktivnosti,bez intesetinalne metaplazije,H. Pylori pozitivan (+.+)

Terapija:Dijeta. Cave salicilati INSAIL. Contoloc tbl 40mg 2x1 pola sata prije jela,Probiotik forte tbl 1x1,kad ima bolove Buscopan tbl...
+ Amoxil 500mg 2x2 posle jela
Klaritromicin 500mg 2x1 posle jela
zajedno 7 dan

Simptomi:
Osjetim da mi stomak dobro ne funkcionise,imam bolove,stolica neredovna,nikakva...mucnine..pogotovo ujutro...
osjecam iscrpljenost,kiselinu,osjecam da dehidriram...ponekad bijel jezik,nadutost...

Prakticno me dovede do toga da nmg da radim...stvara mi mnogo problema u zadnje vrijeme..u februaru...
a i pre sam osjecao teskoce,od 1og jula mada mi se cini da mi se u zadnje vrijeme stanje pogorsalo....
Radio sam prosle godine krvnu sliku,stolicu i ultrazvug abdomena...sve uredno

Ne znam vise ni sta da jedem uz ovu terapiju,a sta ne...zato bih vas zamolio za savjet o ishrani i misljenje o terapiji...
Potrebna mi je dijeta,lista namiirnica sta da jedem a sta ne,danas sam poceo sa 7denvnom terapijom tabletama....

I interesuje me da li je moguce da ovo djevojci prenesen?To svakako ne zelim.

Unapred zahvalan,Milos
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Helico pylori (+.+)

Post od vasa »

Da li si uzimao ranisan-pomaze li ti?
Jedi vise jabuke i musle. Sto vise se kreci i oslobodi se stresa-koliko mozes.
Naravno--zacine sve osim soli izbegava kao i kiselo,slatko,ljuto i slusaj svoj organizam sta mu prija a sta ne.
Ja sam protiv antibiotika .jer meni je tek posle bilo lose-bas tako sam se osecao posle terapije za helikobakter. p.Za nju je najbolja podloga nervoza-pa sad probaj nesto uciniti po tom pitanju.
svako dobro
Odgovori