Gusta slina / sluz

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Domagoj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2016 10:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Gusta slina / sluz

Post od Domagoj »

Pozdrav svima.

Želim Vas sve pitati za savjet je se nalazim u prilično teškoj situaciji.

Prije 5 godina iz čistog mira krenula mi je doslovno pjena i voda na usta. Cijelo vrijeme usta mi je ispunjavala gusta slina (ili sluz?) koju sam doslovno morao žvakati svakog dana. Nakon obroka bi to bilo puno jače. Kad sam prestao piti kavu stvar se nešto popravila. Međutim vidio sam i da mi meso dosta smeta, čim bi pojeo meso , evo opet guste sline, pjene na ustima. I kad ne jedem to imam ali puno slabije nego prije obroka.

Obavio sam sve zajedno 3 gastroskopije. Imam tzv. bilijarni gastritis, žuč mi se vraća u želudac , kardija mišić slabije zatvara, na jednjaku su mi vidljiva oštećenja.

Prošle godine mi se stanje pogoršalo. Kako sam išao na more, znao sam piti pivo , bol me ubila. Od drugih simptoma često osjećam gušenje nakon većeg obroka, nekad se i po noći budim, nadutost. Žgaravicu osjetim ali doduše rijetko. Da ne govorim da je ovo ostavilo teške posljedice i na moje psihičko zdravlje. Inače imam 28 godina.

Klasični protonski ihibitori puno mi nisu pomogli. Ayurvedska Aschwagandha mi je zapravo pomogla najviše.

Moje pitanje glasi: zašto doktori ne znaju (jer ne znaju) što uzrokuju gustu slinu, ili gustu sluz. Svi gastro - enterolozi koje sam to pitao su mi rekli da NE ZNAJU , i da možemo o tome teoretizirati.

Inače željezo mi je nisko , B12 vitamin mi je u deficitu , Kalij mi je također nizak.

Da li je moguće ono što se tvrdi da reflux uzrokuje zapravo manjak kiseline a ne višak kao što se tvrdi . Često osjećam umor, i manjak energije.

Ako itko ima slično iskustvo kao ja , bio bih izuzetno zahvalan na tome.

Kako pišem iz Hrvatske, zanima me da li se u Srbiji eventualno negdje izvodi najmoderniji Heidelberg test ?

S poštovanjem

Domagoj
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Gusta slina / sluz

Post od aaaca »

Можда нека реакција ензима и хране.

Свакако треба озбиљно да се посветиш алкализацији организма. Наравно треба да регулишеш и сам начин исхране - да се не преједаш нарочито не пред спавање.
Odgovori