Gubitak kilograma

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Gubitak kilograma

Post od zmiki »

Ne znam da li je ovo prava tema za to ali negde moram da postavim ovo pitanje. Imam problem sa kilazom, nikako ne mogu da se ugojim iako imam dobar apetit i dosta jedem, ali stalno mrsam. Visok sam 190cm, a kilaza mi je stalno bila na oko 83-4kg, iako sam jeo nenormalno mnogo, ali sad je pocela da se smanjuje, i imam 78kg! Bio sam kod gastroenterologa prosle godine (pre 6 meseci), radili smo UZV, gastroskopiju, analize krvi, stitne zlezde i nista nije nasao. Sad sam pre 10 dana ponovo isao i ponovo smo radili UZV i kompletnu analizu krvi i urina, i nista opet nije nadjeno (osim malo eritrocita u urinu). Ja se ovako ne osecam lose, s tim da mi se cesto desi da kada jedem neku hranu moram ici u WC nekoliko puta dnevno. Ne znam vise sta da radim :-(!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kolonoskopija, ispitivanje u cilju iskljucivanja Crohnove bolesti i Iritabilnog kolona, kao i alergijskih enteropatija...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Post od zmiki »

Pre dve godine smo radili kolonoskopiju na VMA i nista nije nadjeno.
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 4:58 pm

Post od Majche89 »

Ja sam za 6 meseci izgubila 6-7 kg a niska sam dosta i to mi se primecuje bas,nisam jos isla kod lekara ali icicu sigurno uskoro!
Poremetila sam ishranu malo i imam neke tegobe zbog toga ali pisala sam na drugoj temi pa se ne bih ponavljala!
Zanima da li znate za neke vitamincice ili sl.
oligovit...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Neces se ugojiti od vitamina, vec od dobrih masti,proteina i ugljenih hidrata.

Prevod pojacaj ishranu,ali pravilno!
Odgovori