Poslednje 3 godine dobijam na kilazi svaki mesec tako da sam dogurala do 95kg. Stolica mi je volumenski sve manja, nadimanja velika posle unosa hrane, oticu mi noge a diuretik mi ne pomaze. Creva su mi lenja i desava mi se da 2 dana nemam stolicu. Osecam da teze disem i imam povremeno aritmije. Aktivnosti mi sve teze padaju. Kada dodjem kuci sa posla, nakon nekih 9h, osecam umor.
Imala sam mnogo stresnih situacija do pre 3 godine. Tada mi je data terapija antidepresivima. Tri poslednje godine teku dobro, uspesne su, resila sam mnoge probleme, ostvarila neke uspehe i osecam se zadovoljnom. Terapiju antidepresivima sam redukovala na samo jutarnju dozu, koju planski ponekad preskacem (radi izbegavanja krize) Kao nus pojava na leku navodi se gojaznost.
Kupujem razeni hleb, jedem pahuljice i musli u jogurtu, pijem sojino mleko, soja protein, suvo dehidrirano voce, vocne jogurte, da..cokoladu jedem skoro svaki dan oko 50g i neretko se hvatam za bilo sta sto je slatko.
Od pre par dana meljem laneno seme, golicu, susam i suncokret i pravim toplu kasu od sojinog mleka gde dodam cimet i mleveni orah. Uzela sam cak i xenical-lek za mrsavljenje koji me je odveo u toalet tek nakon 2 dana. Nastupila je dijarea u dva navrata, ali osecam kako mi je debelo crevo i dalje puno, zakrceno i tapacirano toksinima. Nekada mi je i dijarea bila potpunija i efikasnija.
Jako bih volela da osetim lakocu ociscenog kolona. Probala sam sa senom, ali sam trpela prejake grceve...
Zanima me da li je moj problem prepoznatljiv gastroenterolozima i sta da cinim?
Gojim se i oticem
Preporucila bih Vam da se obratite lekaru opste prakse, date krv na analizu da vam se uradi standardna lab. KKS, biohemija(sa narocitim osvrtom na holesterol, HDL, LDL, Trigliceride) i takodje da proverite funkciju stitaste zlezde TSH, FT4, FT3, Tg, TPO, AntiTg. Ako je funkcija stitaste u redu, onda Vam savetujem da se javite nutricionisti koji ce Vam pravilno ordinirati dijetu, a ako je poremecena funkcija stitaste da se onda obratite endokrinologu.
Sve najbolje!
Marija
Sve najbolje!
Marija
Re: Gojim se i oticem
Pobogu, kakva vam je ishrana...nije čudo da nemate i 195! 100% nakaradno, ne čudi me tolicko gvožđe, pa od čega da bude veće?Nadja35 napisao:Poslednje 3 godine dobijam na kilazi svaki mesec tako da sam dogurala do 95kg. Stolica mi je volumenski sve manja, nadimanja velika posle unosa hrane, oticu mi noge a diuretik mi ne pomaze. Creva su mi lenja i desava mi se da 2 dana nemam stolicu. Osecam da teze disem i imam povremeno aritmije. Aktivnosti mi sve teze padaju. Kada dodjem kuci sa posla, nakon nekih 9h, osecam umor.
Imala sam mnogo stresnih situacija do pre 3 godine. Tada mi je data terapija antidepresivima. Tri poslednje godine teku dobro, uspesne su, resila sam mnoge probleme, ostvarila neke uspehe i osecam se zadovoljnom. Terapiju antidepresivima sam redukovala na samo jutarnju dozu, koju planski ponekad preskacem (radi izbegavanja krize) Kao nus pojava na leku navodi se gojaznost.
Kupujem razeni hleb, jedem pahuljice i musli u jogurtu, pijem sojino mleko, soja protein, suvo dehidrirano voce, vocne jogurte, da..cokoladu jedem skoro svaki dan oko 50g i neretko se hvatam za bilo sta sto je slatko. Od pre par dana meljem laneno seme, golicu, susam i suncokret i pravim toplu kasu od sojinog mleka gde dodam cimet i mleveni orah. Uzela sam cak i xenical-lek za mrsavljenje koji me je odveo u toalet tek nakon 2 dana. Nastupila je dijarea u dva navrata, ali osecam kako mi je debelo crevo i dalje puno, zakrceno i tapacirano toksinima. Nekada mi je i dijarea bila potpunija i efikasnija. Jako bih volela da osetim lakocu ociscenog kolona. Probala sam sa senom, ali sam trpela prejake grceve...Zanima me da li je moj problem prepoznatljiv gastroenterolozima i sta da cinim?

Ne znam odakle vam uopšte ideja za takve "jelovnike"

Javite se nutricionisti, ne treba vam gastroenterolog.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 3:31 pm