Gastroparesis

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zblair
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 8:19 am

Gastroparesis

Post od zblair »

Interesuje me dali ima neko iskustvo sa Gastroparesis.Dijagnoza je
uspostavljena,posle dva sata uzimanja hrane 30% zaostaje u zeludcu.Uzimam momentalno Donperidon 10mg 3x dnevno....muka i
povracanje je svakodnevno,kilaza je isto u kriticnom stanju. Cula sam
da su se pojedini dijabeticari podvrgli Qigong terapiji ,to mi sve
mirise na Miki Maus biznis. Za vase odgovore i komentare unapred
veliko hvala. :( :(
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Mozda uz postojeci da vam uvedu jos neki gastrokinetik...Cisap mozda? Sto se tice tradicionalne kineske medicine, nemam pojma o tome!
Mozda se neko javi sa slicnim iskustvima i poznavanjem iste...?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
zblair
Novi član
Novi član

Post od zblair »

draganvma napisao:Mozda uz postojeci da vam uvedu jos neki gastrokinetik...Cisap mozda? Sto se tice tradicionalne kineske medicine, nemam pojma o tome!
Mozda se neko javi sa slicnim iskustvima i poznavanjem iste...?
Hvala vam na javljanju ,u razgovoru sa Dr. nisam imala uspeha za
vas predlozeni Cisap.....Mozda to ovde ide pod drugim imenom.
Zaboravila sam da vam kazem da ja zivim u San Francisku. Dok
sam nabavila i ovaj lek Donperidon imala sam dosta problema.
Ustvari on nije dozvoljen da se prodaje u USA.Po svoj prilici stite
njihov Renglan, koji za mene ne moze da ucini nista, tako da sam
primorana da ih unosim iz Kanade.Bas su grozni citav svet pije taj
medikament,ali izgleda Ameri bi bili jedina nacija da se prevrce
mrtva po trotoarma od Donperidona..........
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Cisap (cisaprid) se na trzistu USA nalazi pod nazivom PREPULSID, proizvodjac je Janssen
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Hvala kolega na pomoci, ja sam na forumu samo vikendom, pa ne stignem da odgovorim...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
cacaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 7:11 pm

Post od cacaa »

ja isto imam mucninu, iz beograda sam i citala sam o gastroparezi na stranim forumima. ne znam da li to imam, ali imam simptome i htela sam da uradim test, ali kojeg god doktora da sam pitala svi su mi rekli da se kod nas radi samo gastroskopija. ako neko zna da li se test na gastroparezu radi u srbiji i gde tacno molim neka mi javi, ako ima neka privatna ordinacija, od drzavnih sam dobila fobiju :cry:
zblair
Novi član
Novi član

gastropareza

Post od zblair »

Bas me cudi da to rade preko gastroskopije.Taj test se radi saCAT-skenerom
Taj test je dosta jednostavan, dobijes "dorucak" casa mleka i na izgled kajgana koja u sebi sadrzi malo radioaktivnosti.Posle jela prvi sat ides pod skener na 15,30,45min.Zatim na svaki sat dva puta i to je to.Iz tog testa se vidi kako se tvoj zeludac prazni sa hranom i kojom brzinom.Normalno da kontrakcija nerava i misica u zeludcu treba da bude 15-20 sekundi kod zdravih osoba. Ja samo mislim da je vrlo vazno doci do dijagnoze u ranijem stadijumu da bi se pocela uzimati terapija. Imala sam priliku ovde na Stanfordu da vidim pacijente gde se hrane vestacki preko tankog creva.Medutim u zadnje se vreme praktuje ugradivanje stimulatora u zeludac i rezultati uspeha kako statistika kaze 90%.
Ja stvarno neznam ko i gde to radi u Beogradu , ja sam vam na drugom kontinetu (San Francisko).Na moje pitanje o tome odgovorio je draganvma,imam osecaj da bi on bio pri znanju gde da te uputi za taj test.
Sve najbolje,,,,
Odgovori