gasovi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
ladyb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:32 pm

gasovi

Post od ladyb »

Postovani doktori i ostali ljudi,imam jedan sigurno neuobicajan problem,vrlo vrlo neugodan..naime cini mi se da dobijam gasove na nervnoj bazi.Postala sam jako svesna toga,pa nekako umisljam uvek kada sam u nekom drustvu da cu se obrukati,i pocinjem da imam gasove....pomagajte ako znate kako da resim to,kome da se obratim ili sta da koristim??hvala unapred
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: gasovi

Post od vasa »

moj problem sa gasovima traje goooodiiiinama i tek ovih dana ispitujem ---zeludac ,creva itd al zbog iridociklitisa u oku a zbog sumnje da postoji problem negde u crevima--imao sam helikobakteriju i lecio a kakvo je stanje videcemo---nadam se posle kolonoskopije i gastroskopije---a ako je na nervnoj bazi i ti znas da je tako ---ti si stecna i naci ces sigurno nacin da to preventivno sprecis--al nemoj nikako da zadrzavas gasove to je jos opasnije nego izaci u wc koji put cesce---srecnooo---
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

U pravu je Vasa.Proveri da nema nesto u stolici.Posto se ja vec dugo mucim sa Kandidom,znam da mnogi koji su je imali u broju vecem od uobicajenog u crevima,imali su gasove.Ako ti se iznada pojavilo to stanje,proveri stolicu.
Da li jedes puno slatkisa,voca?
Postoji sigurno i stanje kad je covek blago nervozan i od neceg uplasen,pa krene stomak da radi,pa onda nastanu gasovi.Ako je samo to u pitanju,to ces resiti razgovorom sa nekim strucnjakom.
Rekli su mi da je dobra dr.Trikoš na KBC Zvezdara, koja je psihijatar i koja je magistrirala na Kronovoj bolesti i ulceroznom kolitisu.Znaci ,ona kao psihijatar zna kako mozak utice na creva i sta treba raditi.Pomaze svima koji imaju nekih crevnih problema,kako da ih lakse savladaju i prebrode.
ladyb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:32 pm

Post od ladyb »

quincekap napisao:U pravu je Vasa.Proveri da nema nesto u stolici.Posto se ja vec dugo mucim sa Kandidom,znam da mnogi koji su je imali u broju vecem od uobicajenog u crevima,imali su gasove.Ako ti se iznada pojavilo to stanje,proveri stolicu.
Da li jedes puno slatkisa,voca?
Postoji sigurno i stanje kad je covek blago nervozan i od neceg uplasen,pa krene stomak da radi,pa onda nastanu gasovi.Ako je samo to u pitanju,to ces resiti razgovorom sa nekim strucnjakom.
Rekli su mi da je dobra dr.Trikoš na KBC Zvezdara, koja je psihijatar i koja je magistrirala na Kronovoj bolesti i ulceroznom kolitisu.Znaci ,ona kao psihijatar zna kako mozak utice na creva i sta treba raditi.Pomaze svima koji imaju nekih crevnih problema,kako da ih lakse savladaju i prebrode.
E gracias i tebi i Vasi!Jedem sve normalno,stolica je ok,to je od nervoze i depresije slabe,al resicu valjda to u glavi nekako...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ja sam snimao creva i zeludac a juce kolonoskopija debelog creva i dg colitis i nervozna creva---i uzet uzorak na ph pa sad cekam odgovorrrrr?????
Odgovori