gasovi, nadimanja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vlmedico »

zavrsite terapiju.helicobacter infekcija daje cesto simptome u vidu nadimanja.naravno,pridrzavajte se u potpunosti propisane terapije.poz
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm

Post od aberdojdedonke »

znate, meni je jako cudno to da ja zapravo nemam te simptome helicobactera, nema znaci mucnina, povracanja, precestih žgaravica, podrigivanja... moji su problemi vise povezani sa donjim traktom, debelim crijevom, gasovima, stolicom itd.... e sad, je li moguce da HBP uzrokuje samo te simptome, bez onih svojih tipicnih? hvala na odgovoru.
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

PS

je li ima neki poseban rezim prehrane za vrijeme uzimanja antibiotika u trojnoj terapiji? nesto sto treba izbjegavati ili sl?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Kako je helico+, sprovedite Th do kraja, za gastroskopiju ima vremena. Inace, ako zeludac svoje "ne odradi kako treba" i creva su u "nezavidnom polozaju", pa nije cudno da sve potice od helico+.
Zavrsite sa Th, pa da vidimo kako ce vam biti. Onda ce biti svrhe razgovarati dalje a mozda i nece biti potrebe :wink:
edo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2007 10:55 am

Post od edo »

aberdojdedonke napisao:upravo sam dobio rezultat testa koji pokazuje da sam pozitivan na helicobacter. hmmmmm, doktor mi je dao trojnu terapiju i od sutra pocinjem... medjutim, meni je sumnjivo to sto imam gasove i nadimanja u crijevima pa jos uvijek sumnjam na candidu. da li helicobacter moze uzrokovati ta nadimanja i gasove? puno manje i rijedje imam povecanu kiselinu (mada imam problema i s tim), ali koliko sam shvatio ova helicobacter ne uzrokuje ta nadimanja nego upravo žgaravice i gastritis... sta kazete? da idem na gastroskopiju ili da za sada odgodim do zavrsetka trojne terapije?
znas sta treas da promjenis nacin ishrane negledajuci sta si predhodno pisao ja kazem to, redovno vise obroka manjih dnevno bez coca cole i slicnih stvari, masiraj to mjesto, nemisli na to, pij tecnosti puno, caj od Herbe-NANA smiruje crijeva.

OPUSTENO! :wink:
zdravo, zovem se edo i imam 23 godine.
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

draganvma napisao:Kako je helico+, sprovedite Th do kraja, za gastroskopiju ima vremena. Inace, ako zeludac svoje "ne odradi kako treba" i creva su u "nezavidnom polozaju", pa nije cudno da sve potice od helico+.
Zavrsite sa Th, pa da vidimo kako ce vam biti. Onda ce biti svrhe razgovarati dalje a mozda i nece biti potrebe :wink:
puno ste mi pomogli i rasteretili me raznoraznih dilema, trilema i bespotrebnih misli. hvala vam!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Cujemo se nakon Th!
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

upravo mi je danas zavrsio prvi dio trojne terapije. doktor mi je propisao

Amoxil 500mg 2x2
Metrozol 500mg 2x1
Controloc 40mg 2x1

ovo gore da pijem 7 dana, a nakon toga samo Controloc 21 dan po jednu tabletu ujutro.

dakle ja sam sad zavrsio sa dijelom terapije koji ukljucuje antibiotik i sada mi ostaje samo Controloc jos 21 dan.

problemi nisu nestali. jos vijek imam nadimanja u crijevima.

žgaravicu ja zapravo nikada nisam ni imao kao ozbiljan problem, samo povremeno i to od bas neke specificne hrane.

zanima me sta da radim. kada bih trebao osjetiti prva olaksanja u toku terapije po pitanju smanjenja ili nestanka gasova i nadimanja /ako pretpostavimo da je te gasove uzrokovala i jos uzrokuje helicobacter pylori/?

koja je funkcija Controloca jos 21 dan nakon penicilinskog antibiotika ako nemam uopste zgaravicu ili probleme sa prekomjernom zelucanom kiselinom?
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

sve vise i vise sumnjam na candidu. :(

i sada vidim da mozda ova trojna terapija i nije bila dobar potez. samo sam antibiotikom razbuktao kandidu. imam osjecaj da se sada jos vise nadimam....

uzas.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ako je postojao Helico, to je standardna trojna terapija, protokolarna. Ja bih svakako uz to dodao u samom startu i Diflucan 150 mg jednokratno, kao prevenciju kandide.
Ali ne lecim vas ja....
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

Post od ajles »

I ja imam slične probleme, nadimanja i nakon čaše vode, a kamoli šta više.U gastroenterološkom pregledu, nađena helikopylori, a u pregledu stolice, candida.Mislim da bi i vama najpametnije bilo, prvo uraditi kolpokulturu, tj. pregled stolice na gljivice i bakterije.Nismo ni svjesni kakav haos u ljudskom organizmu i životu mogu napraviti gljivice i bakterije.Što ih prije otkrijete i počnete liječiti, bolje po vas.
acosonic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 10:51 pm

Post od acosonic »

Ja sam cuo da za neke stvari, zbog pouzdanosti treba koprokulturu raditi za 3 stolice za redom.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Svakako je pouzdanije tumaciti 3 nego 1 nalaz ali je dovoljno napraviti terapijski "prozor" od 3-5 dana, pa uraditi kulturu.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Citala sam dosta o propolisu pa cu jedan dio iskopirati i ovdje.

...Propolis

Propolis je smolasta supstanca koju pcele sakupljaju sa pupoljaka i kore drveca, kao i drugih biljaka. Pcele ga unose u košnicu, gdje ga upotrebljavaju za izgradnju ulaza u košnicu, zatvaranje pukotina i rupa i cišcenje odn. "sterilizaciju" celija saca. Ime propolis potice od grcke rijeci "pro"- prije ili ispred i "polis"- grad, zbog upotrebe propolisa za izgradnju i regulaciju ulaza u košnicu.
Propolis je kao lijek poznat još od antickih vremena. Aristotel spominje propolis u svojoj "Prici (govoru) životinja" i zakljucuje da se može koristiti u lijecenju kožnih povreda, rana i infekcija. Najviše se upotrebljavao za vrijeme Burskih ratova u Južnoj Africi (1899-1902), jer je pokazao odlicne rezultate kod zaraštavanja rana.
Sastav propolisa je veoma kompleksan i sadrži preko 60 prirodnih, hemijskih supstanci. Zbog kompleksnosti sastava, propolis ima veoma širok spektar djelovanja - od antibakterijskog, antiviralnog, anestetskog do antioksidativnog. Danas je propolis, zbog svojih terapeutskih osobina, našao mjesto u modernoj medicini u lijecenju ozbiljnih oboljenja, kao što su stafilokokne infekcije. Mnogi prirucnici prve pomoci ga preporucuju za svakodnevnu upotrebu kao prirodni lijek.
Sto nacina upotrebe propolisa na osnovu iskustva njegove upotrebe je opisano u razlicitim medicinskim casopisima. Proizvodi na bazi propolisa dolaze na tržište u razlicitim oblicima kao što su: tinkture, masti, kreme, vode za ispiranje usta, kapsule, tablete, pa cak i žvakace gume. Posebnu pažnju treba obratiti da se koriste samo oni proizvodi na bazi propolisa koji sadrže standardizirane propolisne ekstrakte (SPE ili EEP) koji garantuju efektnu i sigurnu upotrebu, jer u nekim uslovima, a narociti ako se pcele drže u gradovima, onda mogu skupljati katran sa puteva, krovova kuca, kojeg donose u
košnice i koriste kao vlastiti propolis, što može biti veoma opasno za zdravlje ljudi...

...Probavni sistem
Cir na želucu ili dvanaestopalacnom crijevu: Koristiti 5-10 kapi tinkture propolisa 2 puta dnevno. Tretman ponoviti nekoliko sedmica.
Infekcija žeulca i crijeva: 5-10 kapi tinkture propolisa ili kapsula ili tablete propolisa 2-3 puta dnevno u toku nekoliko dana.
Kolitis i ulcerozni kolitis: Kao gore navedeno s tim što je tretman duži.
Hemoroidi: Propolis mast ili supozitorij.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Pozdrav svima!
Ja vec skoro 4 meseci imam problema sa sa dijareom i osjecam bol na levoj strani stomaka kad treba da odem u wc, a ponekad i kad ne treba. Uradila sam koprokulturu i nasli su mi neku bakteriju koja se zove AEROMONAS HIDOPHILA, i isto tako sam uradila i gastroskopiju i tu su mi nasli HELICOBACTER PYLORY. Pila sam tri meseca tablete i sada momentalno pijem CONTROLOC, ali imam jake glavobolje i izgleda da je od controloca. Stanje nekad mi bude bolje a nekad oped doje do pogorsanja.Sad treba da odem na kolonoskoliju i jako mi je starah sta ce mi naci.Molim vas da mi kazete dali neko zna o cemu moze da bude rec, i dali ova bakterija (AEROMONAS HIDROPHILA) moze da izazove sve ovo?
Molim vas pomozimtemi jer sam jako uplasena!?
Fala unapred
Pomozite kome je potrebno
Odgovori