Pozdrav,
Navodno bolujem od sarkoidoze ... Pijem pronizon, za koji kažu da je lek, ali ja bih pre rekao da je to lek tipa - Skuplja dara nego mera. Pre toga su me zbog pogrešne dijagnoze punili antibioticima skoro godinu dana. Sada se na kraju terapije pronizonom osećam bolje, ali jetra mi je postala problematična tema, a i povišen šećer mi se prvi put u životu javio .
Gama GT - 690
S-AST - 58
S-ALT - 110
ACE - 64 ( bio je svojevremeno preko 120)
Glukoza 7,5
Dakle, pošto idem ka tome da se izlečim od sarkoidoze, no us put ću od njega oboleti od još 100 bolesti, uskoro će jetra postati debeo problem od ovog "leka" ... Da li bih trebao da počnem da paničim sa ovakvim rezultatima ?
Gama GT nije visok već ogroman - pronizon "lek"
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Gama GT nije visok već ogroman - pronizon "lek"
Око саркоидозе немам појма, али у праву си за пронизон. Крајње је време да предузмеш одговарајућу акцију. Оно што знам да ти препоручим је стриктно живот без осталих хемикалија па можда сачуваш јетру.
Hvala ti Aco, ali ako nastavim da pijem ovaj lek, moci cu samo bobicama da se hranim. Strašno kakav je to ubitačan lek ...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm
Trebao bi se pocet brinut,i preporucujem da pregledas pankreas.
Prof.Dr.Dzindo Z.
specijalista patoloske anatomije
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Кажу да гориле једу само бобице и шта им фали?!gazuraz napisao:Hvala ti Aco, ali ako nastavim da pijem ovaj lek, moci cu samo bobicama da se hranim. Strašno kakav je to ubitačan lek ...

Имам једног пријатеља који је деценијама жив само захваљујући пронизону, бар тако кажу. Какве све друге проблеме има...
Треба да пијеш пуно чисте слабоминералне воде, домаћи кефир бар литар дневно, треба да избациш све фабричке и пекарске производе, избаци зејтин. И тако даље. Најједноставније речено, треба да се храниш као наши преци. Тако ћеш организму дати шансу да се избори са хемикалијама које мораш да узимаш, ако уопште мораш.
Hvala na savetima. Juče sam bio kod pulmologa. Kaže da je nalaz na plućima drastično poboljšan. Što se generalnog zdravlja tiče, bojim se da mi nije još mnogo ostalo. Već godinama sam stalni klijent kod doktora i stalno mi nešto fali, iako imam svega 33 godine. Konstantno se gojim, patim od limfopatije, imao sam upalu očnih živaca, izgubio deo vida na desno oko, a evo sad i jetra počinje da otkazuje. Meni kao programeru sve to ukazuje na "System failure - shutdown eminent "
Postoji verovatnoća da je sve to posledica sarkoidoze, ali više nisam toliko optimističan kakav sam bio pre tri - četri godine kad su problemi počeli.

Pritom, moje stanje konstantno zbunjuje doktore, pa čak i profesore doktore, sa ogromnim iskustvom. To mi ne uliva nikakav optimizam. Čak je i profesorka pulmologije, koja me leči od sarkoidoze, bila zbunjena mojim rezultatima krvi. Vrtela se oko mene, tražila stare snimke, otišla iz kancelarije pa se vratila ( verovatno išla na konsultaciju ) ... Čak sam i infektologa zbunio. Anemičan, a sa blago povišenim eritrocitima... Uopšteno, gde god da odem samo se isčuđavaju.
uradite pregled magnetnom rezonancom, koji ce obuhvatiti jetru, zucnu kesicu, zucne puteve i pankreas!!!!
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Evo novih rezultata. Posle upotrebe surutke svi parametri su se smanjili za pola, a šećer je sad normalan. Dobio sam hepatoprotektore - Esentiale forte - Što se ultrazvuka tiče - Jetra je blago naduvena, pankreas se normalizovao - Bio je uvećan. Gastroenterolog mi je dao da uradim neke alalize za viruse.
No, sad postoji drugi problem.
Pulmolog mi je zbog nervnih smetnji ( sarkoidoza ) prepisao metotreksat u kombinaciji sa pronizonom.
Koliko sam ja u uputstvu ukapirao taj lek je izuzetno opasan. Nemam hrabrosti da počnem da ga koristim. Evo čestih kontraindikacija ...
Veoma često:
- gubitak apetita, mučnina, povraćanje, bol u stomaku, zapaljenje i rane u ustima i grlu (naročito tokom prvih
24-48 sati nakon primene metotreksata. Zapaljenje usne duplje, poremećaj varenja.
- porast enzima jetre (AST, ALT, alkalna fosfataza) i bilirubina
Često:
- smanjenje broja belih i crvenih krvnih zrnaca i krvnih pločica
- glavobolja, zamor, pospanost
- Plućne komplikacije zbog intersticijalnog alveolitisa/pneumonitisa i smrtni slučajevi (nezavisno od
primenjene doze i dužine terapije). Tipični simptomi mogu biti: opšta malaksalost, suv, iritirajući kašalj,
nedostatak vazduha koji progredira do osećaja gušenja u miru, bol u grudima, groznica. Ako se sumnja na ove
komlikacije, terapija metotreksatom se mora odmah prekinuti i isključiti infekcija (uključujući zapaljenje pluća).
- Proliv (naročito tokom prvih 24-48 sata nakon primene metotreksata)
- crvenilo i svrab kože
Da li se uopšte isplati piti ovo ?
No, sad postoji drugi problem.
Pulmolog mi je zbog nervnih smetnji ( sarkoidoza ) prepisao metotreksat u kombinaciji sa pronizonom.
Koliko sam ja u uputstvu ukapirao taj lek je izuzetno opasan. Nemam hrabrosti da počnem da ga koristim. Evo čestih kontraindikacija ...
Veoma često:
- gubitak apetita, mučnina, povraćanje, bol u stomaku, zapaljenje i rane u ustima i grlu (naročito tokom prvih
24-48 sati nakon primene metotreksata. Zapaljenje usne duplje, poremećaj varenja.
- porast enzima jetre (AST, ALT, alkalna fosfataza) i bilirubina
Često:
- smanjenje broja belih i crvenih krvnih zrnaca i krvnih pločica
- glavobolja, zamor, pospanost
- Plućne komplikacije zbog intersticijalnog alveolitisa/pneumonitisa i smrtni slučajevi (nezavisno od
primenjene doze i dužine terapije). Tipični simptomi mogu biti: opšta malaksalost, suv, iritirajući kašalj,
nedostatak vazduha koji progredira do osećaja gušenja u miru, bol u grudima, groznica. Ako se sumnja na ove
komlikacije, terapija metotreksatom se mora odmah prekinuti i isključiti infekcija (uključujući zapaljenje pluća).
- Proliv (naročito tokom prvih 24-48 sata nakon primene metotreksata)
- crvenilo i svrab kože
Da li se uopšte isplati piti ovo ?
Sad sam detaljnije čitao o leku i došao do zaključka da mi ne živimo u državi u kojoj bi ja mogao da pijem ovaj lek. Msm, realno kod nas hitna ne funkcioniše hitno, već odloženo. Kog ja da pozovem ako u 03 ujutru počnem da povraćam krv i da li ću ja uopšte moći da sačekam 40 minuta dok ne dođe hitna pomoć ?