funkcionalni poremecaj u radu creva

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jasnav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 3:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

funkcionalni poremecaj u radu creva

Post od jasnav »

Molila bih odgovor na pitanje kako se leci funkcionani poremecaj odnosno funkcionalno oboljenje tankog i debelog creva, terapija ili dijeta? Koja? S obzirom da imam konstantno krcanje (pretakanje) u crevima koje je veoma glasno i vrlo neprijatno uz pojavu kasaste stolice 1 do 2 dnevno molim za pomoc, savet ili bilo sta sto bi mi pomoglo.Hvala
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Da li Vam je doktor konstatovao poremecaj crevnog ritma i na osnovu kojih analiza?

Zelim Vam prijatan dan! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Da, zaista, da li imate dijagnozu ili samo se sumnja na to?

Ako imate dijagnozu verujem da vas doktor ne bi poslao kuci da se sami lechite preko interneta.

Sumnja na neku bolest je jedna stvar a sigurna dijagnoza neshto potpuno drugo.

Pojava tog kako kazete krcanje (pretakanje) u crevima je dokaz da nema problema u pasazi crevnog sadrzaja vec mozda samo poremecaja unosa vode, odredjenih namirnica koje stvaraju takve simptome.

Imate li bolove, krvave stolice, gubitak apetita, nagon na povracanje, anemiju, kakav je krvna slika, imate li problema da luchenjem zelidachne kiseline i varenjem, zgaravice, kako se hranite, koliko su uchestale stolice i da li su uvek iste????

Dali ste nam jako malo podataka, recite sve pa da vam pomognemo kako treba.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jasnav
Novi član
Novi član

Post od jasnav »

Imam dijagnozu Iritabilni kolon vec par meseci, a kako mi je doktor objasnio to je u stvari bolest odnosno funkcionalni poremecaj u radu creva koja nije organska. krvna slika mi je u redu, sve u granicama normale. Sto se ishrane tice izbacila sam tesku hranu (pasulj, grasak, slatkise, zaprzenu i masnu hranu...) a ipak krcanje u crevima , gasovi i nadutost i dalje postoje. Bolove sam imala par meseci i to u sgimoidnom delu debelog creva, hvala bogu jedno 3 nedelje bolova nema ali su i dalje prisutni svi prethodno nabrojani simptomi.Stolice 1-2 po nekad i 3 a desava mi se da prodje po 1 dan a da nema nikakve stolice. Obicno su kasaste, (prolivaste, tecne) Danas sam odnela stolicu na pregled koprokultura i adler weber test pa cu videti za koji dan kavi su rezultati. Nadam se da sada imate vise podataka o mom problemu i takodje se nadam da mi mozete pomoci. Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

gwinet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 5:12 pm

Post od gwinet »

i ja imam problema sa stolicom,desava se par puta godisnje da imam zatvor,narucito kad otputujem,promenim sredinu,mislim da pijem dovoljno vode i da se relativno zdravo hranim.par puta sam primetila krv u stolici ali sam vezivala za prilucno tvrdu stolicu,mislite li da je to ozbiljno,strasno se plasim lekarskog pregleda.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

strah je neosnovan potpuno!

imate strah od toga da vam neko pomogne i spase zivot???
jasnav
Novi član
Novi član

za gwinet

Post od jasnav »

nemoj da se plasis pregleda, doduse nije ni malo prijatan ali kad je zdravlje u pitanju sve mora da se podnese. I jasm prosla kroz sve, pregled (kolonoskopija) mi je uzasno tesko pao jedva sam ga podnela ali sam prezivela. Sada bar znam od prilike sta mi je i eto pokusavam da razmenim misljenja sa drugima koji pate od slicnih problema kako bih pomogla samoj sebi. Smo napred, skupi hrabrost i na pregled.

Zelim ti sve najbolje
Odgovori