Ezofagogastroduodenoskopija

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
TBGD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 2:12 pm

Ezofagogastroduodenoskopija

Post od TBGD »

Pomoc,
Uvecane su mi alfa amilaze pa su me uputili na pregled kod gastroenterologa. Ispitivali na sve i svasta i na kraju uput za ezofagogastroduodenoskopiju. Uh! Jedva napisa! Objasnili su mi da je to nekakvo gutanje sonde. Ali ja sam strasno uplasena. Da li mozda postoji laksi nacin, bez gutanja sonde? Prijateljica mi je rekla da je cula da postoji neka klinika koja to radi na laksi nacin, kao proguta se neka tableta sa kamerom koja snimi zeludac itd.
Pomoc. Da li to stvarno postoji?!? Unapred hvala za bilo kakvu informaciju.

p.s. To je kao pocetak. Ceka me i kolonoskopija, ali kako sam plasljiva sumnjam da cu bilo koji od ovih pregleda uraditi..
red eye
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2013 9:18 pm

Re: Ezofagogastroduodenoskopija

Post od red eye »

Iskreno za ezofagogastroduodenoskopiju nisam nikad cula :o

A za kolonoskopiju bih ti preporucila anesteziju jer mene je uzasno boljelo,mada nije kod svih ljudi isto...jer ne podnose svi isto bol.
Ipak ako si u finansiskoj mogucnosti uradi to sa anestezijom da ne bi za vrijeme pregleda pocela plakat kao ja. :(
Odgovori