Učestala dijareja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Eregrin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 18, 2013 12:49 pm

Učestala dijareja

Post od Eregrin »

Već poslednjih dva meseca imam učestalu i iznenadnu dijareju, i stvarno je postalo uzasno jer ne mogu nigde da krenem a da ne očekujem da će me usput uhvatiti. I kad odem u wc to su male količine, stolica je mekša, ponekad tečna, svetlo smeđe boje, dve u toku dana, u razmaku od 5 min. Najgore je od svega što čim osetim krčenje u stomaku imam samo par minuta da nađem wc :cry: i posle pražnjena osećam kao da nisam se ispraznio, tj ide mi se u wc iako nemam više šta da izbacim iz sebe. I posle obroka osećam rad creva, i nadutost. Ne gubim na težini niti apetit. Bio sam kod gastro i dijagnoza je bila iritabilni kolon dala mi je Meteospasmyl da pijem pre svakog obroka i Flobian, to je zaista pomoglo prvih desetak dana a sad opet sve iznova. Nemam krvi u stolici niti sluzi, krvna slika odlicna, EHO takođe, jedino što su mi pronašli jeste bakteriju Enterococcus spp. 30%. Gledao sam po forumu i da jeste opasna i da nije. Da li ima neko rešenje za ovo ili sličan problem? Da li pomaže Solubitrat čaj?
Hvala na odgovoru
Lovorka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 21, 2013 3:03 pm

Re: Učestala dijareja

Post od Lovorka »

Ne znam tacno sta da ti kazem ali ja isto. E sad meni je doktor isto rekao iritabilni kolon zbog previse zvaka. A klasicni simptomi odma posle jela krcanje creva i ceo dan sam u wc-u. Na tezini verovatno ne gubim jer unosim 5000 kalorija dnevno i prestala sam sa vezbanjem jer sam stalno naduvena. (Regularno unosim 2000 i vezbam svaki dan). S tim sto sam ja non stop gladna, samo jedem i po ceo sam dan naduvena i zeludac mi je pun ali ja nekakvu glad osecam ne znm da li je u glavi ili zbog prethodne anoreksije. Nisam se opterecivala jer sam mislila da i treba da jedem pa sam kilazu bas brzo nabacila, jer sam jela po 5000 kalorija mesec dana.

Ja mislim licno da treba korigovati ishranu, meni bude mnooogo gora situacija kad jedem masno i slatko-sto je jedino sto jedem u poslednju vreme. Jel jedes puno mae i hrane? Ili mozda one sa zasladjivacima(posto to izaziva proliv)?
Odgovori