Erozija jezika i usne duplje?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kosovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Erozija jezika i usne duplje?

Post od kosovac »

Naime , imam problem sa zelucem i to skoro svakog meseca ili u aprilu ili u maju pri promeni godisnjeg doba zima-prolece
Trenutno imam tegobe koje mi se manifestuju ;
Bol u predelu pupka , znam da imam gastritis ali ne osecam neku povecanu kiselinu , bol imam i pre jela i posle , ne osecam ni glad a ni sitost , verovatno od ovog tupog bola koji traje bez obzira pre jela ili posle.Gasove imam ali ne toliko , stolica mi je uredna i zitka normalne boje i redovna, primetio sam da mi je u ustima takav osecaj kao da imam smirglu , jezik mi je izbrazdan i presvucen belilom.Zucna kesa mi je presavijena ima malo mulja i osecam mali bol ispod desnog rebra i na pritisak rukom osecam jos jaci bol , spolja u predlu zucne kese imam ocrtano crvenilo velicine ka zucne kese mislim na kozi spolja i osecam manji svrab na tom mestu, to vec stoji mozda 2-3 godine .
Od lekova sam ranije koristio Ranisan 1 tableta uvece za zeludac i to se smiri posle upotrebe jedne kutije , ali evo sad sam uzimao i Gelusil-lac i upotrebio pola kutije i mislim da mi se ovo sa jezikom pojavilo posle upotrebe Gelisul-lac , prekinuo sam da ih upotrebljavam i uzeo Famotidin 1 tableta uvece.
Upitao bih doktora Dragana da li meni sve te probleme stvara zucna kesa
ili je samo u pitanju zeludac
Puno pozdrava
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Nije normalno da ti stolica bude zitka, kasasta. To je po sebi poremecaj. Takodje i bele naslage na ustima ukazuju na gljivicnu prenaseljnost GI trakta. Uradi koprokulturu i gljivice iz stolice i bris iz usne duplje. Ako su uvecane onda th. (Diflucan verovatno) za to i uraditi dif.leuk.formulu zbog provere imuniteta...
kosovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kosovac »

MACHINE napisao:Nije normalno da ti stolica bude zitka, kasasta. To je po sebi poremecaj. Takodje i bele naslage na ustima ukazuju na gljivicnu prenaseljnost GI trakta. Uradi koprokulturu i gljivice iz stolice i bris iz usne duplje. Ako su uvecane onda th. (Diflucan verovatno) za to i uraditi dif.leuk.formulu zbog provere imuniteta...
Imali to veze sa zeludcem, ili sa organima za varenje , da mi nije povecana kiselost uzeludacne kiseline.
Pozdrav
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Svakako bih proverio helicobacter pilory, jer ona utice na lucenje kiseline jer joj odgovara ta sredina. Ako se ustanovi prekomerno prisustvo sledi trojna terapija...gljivica nema u zelucu ali moze ih biti u ezofagealnoj tubi (sto je los znak), moze se javiti oralno i moze biti prenaseljena u tankom a najvise u debelom crevu...
Odgovori