Naime , imam problem sa zelucem i to skoro svakog meseca ili u aprilu ili u maju pri promeni godisnjeg doba zima-prolece
Trenutno imam tegobe koje mi se manifestuju ;
Bol u predelu pupka , znam da imam gastritis ali ne osecam neku povecanu kiselinu , bol imam i pre jela i posle , ne osecam ni glad a ni sitost , verovatno od ovog tupog bola koji traje bez obzira pre jela ili posle.Gasove imam ali ne toliko , stolica mi je uredna i zitka normalne boje i redovna, primetio sam da mi je u ustima takav osecaj kao da imam smirglu , jezik mi je izbrazdan i presvucen belilom.Zucna kesa mi je presavijena ima malo mulja i osecam mali bol ispod desnog rebra i na pritisak rukom osecam jos jaci bol , spolja u predlu zucne kese imam ocrtano crvenilo velicine ka zucne kese mislim na kozi spolja i osecam manji svrab na tom mestu, to vec stoji mozda 2-3 godine .
Od lekova sam ranije koristio Ranisan 1 tableta uvece za zeludac i to se smiri posle upotrebe jedne kutije , ali evo sad sam uzimao i Gelusil-lac i upotrebio pola kutije i mislim da mi se ovo sa jezikom pojavilo posle upotrebe Gelisul-lac , prekinuo sam da ih upotrebljavam i uzeo Famotidin 1 tableta uvece.
Upitao bih doktora Dragana da li meni sve te probleme stvara zucna kesa
ili je samo u pitanju zeludac
Puno pozdrava
Erozija jezika i usne duplje?
Nije normalno da ti stolica bude zitka, kasasta. To je po sebi poremecaj. Takodje i bele naslage na ustima ukazuju na gljivicnu prenaseljnost GI trakta. Uradi koprokulturu i gljivice iz stolice i bris iz usne duplje. Ako su uvecane onda th. (Diflucan verovatno) za to i uraditi dif.leuk.formulu zbog provere imuniteta...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 11:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imali to veze sa zeludcem, ili sa organima za varenje , da mi nije povecana kiselost uzeludacne kiseline.MACHINE napisao:Nije normalno da ti stolica bude zitka, kasasta. To je po sebi poremecaj. Takodje i bele naslage na ustima ukazuju na gljivicnu prenaseljnost GI trakta. Uradi koprokulturu i gljivice iz stolice i bris iz usne duplje. Ako su uvecane onda th. (Diflucan verovatno) za to i uraditi dif.leuk.formulu zbog provere imuniteta...
Pozdrav
Svakako bih proverio helicobacter pilory, jer ona utice na lucenje kiseline jer joj odgovara ta sredina. Ako se ustanovi prekomerno prisustvo sledi trojna terapija...gljivica nema u zelucu ali moze ih biti u ezofagealnoj tubi (sto je los znak), moze se javiti oralno i moze biti prenaseljena u tankom a najvise u debelom crevu...