Moze mala pomoc?
Sta bi laicki bilo tumacenje ove dijagnoze nakon redjene gastroskopije,ima li razloga za brgu(cekaju se nalazi biopisje)?
"Pseudopolypi( seu TU submucosum) corporis ventriculi duplex. Diverticulum regionis antralis ventriculi. Gastritis shr.Erythematosa."
endoskopska dg
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 04, 2006 3:50 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam ni mislila da neko nagadja......
rezultati biopsije su:
Dg: Gastritis chronica abacterialis inactiva regionis antralis ventriculi
Dg:Gastritis chronica abacterialis inactiva regionis corporis ventriculi
Dg:Gastritis chronica abacterialis inactiva
To znaci da je sve OK?
Zbog cega se javljaju pseudopolipi i da li oni predstavljaju neku pretnju u buducnosti?
rezultati biopsije su:
Dg: Gastritis chronica abacterialis inactiva regionis antralis ventriculi
Dg:Gastritis chronica abacterialis inactiva regionis corporis ventriculi
Dg:Gastritis chronica abacterialis inactiva
To znaci da je sve OK?
Zbog cega se javljaju pseudopolipi i da li oni predstavljaju neku pretnju u buducnosti?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 04, 2006 3:50 am
Mozda postavljam laicko pitanje,ali do strucnijih predmeta koji bi mi pomogli na tom polju jos nisam stigla ....Vragolasta Amfibija napisao:Takodje,nalaz vam nije uredan.Imate hronicni gastritis koji trenutno nije aktivan...verovatno je on usled nabora sluzokoze stvorio sliku polipa.
Znaci,uvek postoji mogucnost da vam se gastritis aktivira i da simptome.

Ako je u pitanju HRONICNI inaktivni abakterijski gastritis da li se on moze sanirati na bilo koji nacin ili je to nesto s cime mora da se zivi kao stalna pretnja?

Sta moze da ga aktivira ako osoba nije aktivni pusac niti alkoholicar? Tacnije osim stresa kao faktora( sumnjam da je to uzrok pojave) koja bi to hrana bila?
Re: endoskopska dg
Pozdrav svima na forumu! Danas sam radila kolonoskopijiu i nisam stigla da pricam sa doktorom koji je radio ali sam dobila nalaz pa bi mi puno znacilo ako neko ume da mi ga protumaci
Rektum: Sluznica glatka, sjajna sa plazama hiperemije i 'nepravilnim vaskularnim crtezom"
Sigmoidni kolon: Normalno haustriran. Sluznica glatka, sjajna sa plazama hiperemije i dve pseudopolipne promene promera 3-4mm
Descedentni kolon: Normalan nalaz uz plaze hiperemije
Transverzalni kolon: Normalan nalaz
Ascedentni kolon: Normalan nalaz z plaze hiperemije
Cekum: Prisutno podrucke hiperemicne i granulirane sluznice
Terminalni ileum: Umereno atroficna sluznica sa plazama hiperemije i nekoliko erozija promera1-2mm
Vec 13 godina bolujem od ulceroznog kolitisa, pre godinu dana sam imala poslednje pogorsanje ali je od tada sve u redu..nemam nikakvih tegoba niti problema sa stolicom.. Zanima me najvise ovo u vezi pseudopolipa jer znam da ih dosad nisam imala, kako se i da li se oni odtranjuju?
Puno hvala unapred!
Rektum: Sluznica glatka, sjajna sa plazama hiperemije i 'nepravilnim vaskularnim crtezom"
Sigmoidni kolon: Normalno haustriran. Sluznica glatka, sjajna sa plazama hiperemije i dve pseudopolipne promene promera 3-4mm
Descedentni kolon: Normalan nalaz uz plaze hiperemije
Transverzalni kolon: Normalan nalaz
Ascedentni kolon: Normalan nalaz z plaze hiperemije
Cekum: Prisutno podrucke hiperemicne i granulirane sluznice
Terminalni ileum: Umereno atroficna sluznica sa plazama hiperemije i nekoliko erozija promera1-2mm
Vec 13 godina bolujem od ulceroznog kolitisa, pre godinu dana sam imala poslednje pogorsanje ali je od tada sve u redu..nemam nikakvih tegoba niti problema sa stolicom.. Zanima me najvise ovo u vezi pseudopolipa jer znam da ih dosad nisam imala, kako se i da li se oni odtranjuju?
Puno hvala unapred!