Pozdrav svima.
Na prvoj gastroskopiji pre 7,8 godina mi je ustanovljena hiatus hernija, a pre nekoliko godina posle gastroskopije mi je ustanovljeno povećano lučenje želudačne kiseline i data mi je terapija: 1x emanera 40mg, 3x riopan 800, i 3x gastroperidon.
Ovo je za mene bila preskupa terapija te sam na svoju ruku pio samo emaneru. Kiselina se smirila ali pritisak hernije i bolovi, tačnije nelagodnost nije.
Imam nekoliko pitanja, prvo bi bilo da li je hernija povezana sa lučenjem kiseline, i da li je svemu tome uzrok nervoza (kao što mi je rekao doktor koji je radio gastroskopiju)?
I da li je soda bikarbona bez aluminijuma dobra za moje probleme (imam visok pritisak), kao i jabukovo sirće koje pijem svako jutro na prazan stomak zajedno sa medom? Svakako, ako ima nekih predloga rado ću saslušati.
Hvala unapred i svako dobro
Predrag
Želudačna kila i veća količina kiseline u želudcu...savet
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 8:01 am
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Želudačna kila i veća količina kiseline u želudcu...savet
Сода бикарбона са алуминијумом не постоји.
Јабуково сирће на празан стомак обично је контрапродуктивно. И наравно мора да буде право сирће а не алкохолно сирће са екстрактом јабуке.
Физички проблеми у стомаку могу да изазову проблеме са желуцем. Дебљина, мршавост, хернија, могу да изазову смањење лучења желудачне киселине. За повећање киселине сам чуо само у бапским причама.
Када регулишеш исхрану престаће киселина да те мучи.
А за притисак сам ти писао још пре годину дана.
Јабуково сирће на празан стомак обично је контрапродуктивно. И наравно мора да буде право сирће а не алкохолно сирће са екстрактом јабуке.
Физички проблеми у стомаку могу да изазову проблеме са желуцем. Дебљина, мршавост, хернија, могу да изазову смањење лучења желудачне киселине. За повећање киселине сам чуо само у бапским причама.
Када регулишеш исхрану престаће киселина да те мучи.
А за притисак сам ти писао још пре годину дана.
-
- Novi član
Hvala na odgovoru.
Nisam se dobro izrazio u vezi kiseline, u pitanju je povećana kiselina u želudcu a ne želudačna kiselina. Dg: Hypersecretio ventriculi.
Pokušavam da zaobiđem konvencionalne lekove pa sam tako čitao o jabukovom sirćetu da je dobro i za pritisak i za kiselinu, naravno pravo sirće. Takođe i po pitanju sode, mislio sam na pročišćenu sodu.
Ishranu je teško uskladiti, pogotovo kada zbog tegoba u stomaku nemam apetit, i onda kada jedem jedem dosta, dva puta dnevno, a trebalo bi više puta po manje.
Za pritisak se slažem da je u pitanju stres, kao i po pitanju te kiseline, i radim na tome
Nisam se dobro izrazio u vezi kiseline, u pitanju je povećana kiselina u želudcu a ne želudačna kiselina. Dg: Hypersecretio ventriculi.
Pokušavam da zaobiđem konvencionalne lekove pa sam tako čitao o jabukovom sirćetu da je dobro i za pritisak i za kiselinu, naravno pravo sirće. Takođe i po pitanju sode, mislio sam na pročišćenu sodu.
Ishranu je teško uskladiti, pogotovo kada zbog tegoba u stomaku nemam apetit, i onda kada jedem jedem dosta, dva puta dnevno, a trebalo bi više puta po manje.
Za pritisak se slažem da je u pitanju stres, kao i po pitanju te kiseline, i radim na tome

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Та повећана киселина у желуцу није твоја киселина већ отпадне киселине од лоше хране.
Пречишћена сода бикарбона је обична маркетиншка навлакуша и замајавање народа. Сода бикарбона је сода бикарбона.
Данас је веома тешко здраво се хранити, али исплати се. Алтернатива су фармацеутски лекови који представљају сигуран пут у рак желуца или дебелог црева.
Пречишћена сода бикарбона је обична маркетиншка навлакуша и замајавање народа. Сода бикарбона је сода бикарбона.
Данас је веома тешко здраво се хранити, али исплати се. Алтернатива су фармацеутски лекови који представљају сигуран пут у рак желуца или дебелог црева.
-
- Novi član
И лекови су од Бога, ко их узима са захвалношћу, а све што је од Бога је добро. У мојој породици су од рака умрли они који нису пили лекове...
Хвала за савете.
Хвала за савете.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Одакле ти то да су и лекови од Бога?!
Тако можеш да кажеш да су и убице од Бога.
Ако нешто постоји да ли је само по себи постојање показатељ да је то од Бога?
Тако можеш да кажеш да су и убице од Бога.
Ако нешто постоји да ли је само по себи постојање показатељ да је то од Бога?