Jetra je kk promera 145mm, lako svetlije eho strukture foklane promenesene uocavaju. Holecista je iyuvijana sa muljem u lumenu bez konkrementa. Pankreas dobar, bubrezi slezina , prostata takodje.
Terapija Sulpirid 50 mg1 x1 uvece
Molim vas da mi neko rastumaci ovaj nalaz i zasto su mi dali sulfirid da pijem .
Hvala
Eho abdomena
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 20, 2007 12:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Eho abdomena
AKSENTIJEVIC VOJISLAV
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Naravno ako se potvrdi da je u pitanju masna jetra... neki lekari to kazu, neki ne....
Uglavnom ako je povisen Holesterol, Trigliceridi onda je to najverovatnije....
Masti samo biljnog porekla, zivotinjsko meso samo pilece belo bez kozice, riba maximalno moguce... slatko nista... i naravno fizicka aktivnost.
Uglavnom ako je povisen Holesterol, Trigliceridi onda je to najverovatnije....
Masti samo biljnog porekla, zivotinjsko meso samo pilece belo bez kozice, riba maximalno moguce... slatko nista... i naravno fizicka aktivnost.
Bye bye little lady
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 20, 2007 12:46 am
Hvala na odgovorima, jos nesto me zanima pored ovoga imam gastritis
t.j. non-stop kiselina. Doktroka mi je rekla da ako se dugo koristi ranisan moze doci do karcinoma zeludca. Sad neznam sta da radim nemam heliko bakteri bio sam na gastoskopij a posle na eho abdomena sve u svemu da li neko moze dam i kaze sta mogu da jedem a sta ne i dali mogu da pijem recimo omeprol ili kontrolok i koliko mogu dugo da ga pijem.
Puno hvala
t.j. non-stop kiselina. Doktroka mi je rekla da ako se dugo koristi ranisan moze doci do karcinoma zeludca. Sad neznam sta da radim nemam heliko bakteri bio sam na gastoskopij a posle na eho abdomena sve u svemu da li neko moze dam i kaze sta mogu da jedem a sta ne i dali mogu da pijem recimo omeprol ili kontrolok i koliko mogu dugo da ga pijem.
Puno hvala
AKSENTIJEVIC VOJISLAV