pozdrav za pocetak..eh ovako imam 24 god 192 visok 76 kg...nisam nikad imao prije problema sa zeldcom mislim ono nekad me zaboli kad se na nesto prepadnem il slicno al me stisne u stomaku i prestane..al od 1 maja se puno popilo mislim 4 dana se pilo u velikim kolicinama pivo a slabo se jelo..poslije toga sam dobio jake bolove u zeldcu isao sam 10-do 15 puta u hitnu toliki su bolovbi bili da me nije nist amoglo smiriti bez inekkcije..isao sam doktorima razne uputnice snimao sad sve ultra zvukom sve u redu..isao sam da pijem kredu i tu su mi doktori rekli da mi je zeldac izduzen da nije na svom mjestu i radi toga da imam stalne bolove al mene boli apsolutno svaki dan..pa vas molim ako mozete da mi kazete sta mi je najbolje da uradim..inace normalno jedem stolica normalna nemam potrebe za povracanjem ..samo mi na psihu pocne vishe udarat kad me boli..a nalaz ide ovako..
JEDNJAK JE DIJAKSOPSKI UREDAN..U TRENDELENBURGOVOM POLOZAJU NEMA ZNAKOVA FORMIRANJA JKLIZAJCE HIJATLANE HERNIJE..
ZELUDAC JE ELORGNIRAN,HIPOTONICAN SEZE DO U MALU ZDJELICU ..MALA I VELIKA KRIVINA SU SLOBODNE...SLUZNICKI NABORI GRUBLJI I VIDLJIVA HIPERSEKREICIJA NA TASTE..
PILORUS UREDNO PROPUSTA KONTRAST U BULBUS DUODNEUMAK KOJI JE LAO I DUODENLANI ZAVOJ UREDAN..pa vas molim da mi lijepo objasnite o cemu se radi..HVALA VAM SVIMA UNAPRIJED..
dugo se patim sa bolovima u zeldcu..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: dugo se patim sa bolovima u zeldcu..
Jedino resenje je da se uradi gastroskopija i da obavezno urade biopsiju zeluca,jer tako moze da se utvrdi prisustvo Helikobakteri. Do tad,mozes i sam privatno da odradis antitela na Helikobakteri (IgG i IgA). Da li si probao da popijes sumecu Ranitidina? Da li je bolje posle njega?
Ako se odlucis na gastroskopiju,nemoj nikakve lekove za zeludac uzimati bar mesec dana pre pregleda.
Ako se odlucis na gastroskopiju,nemoj nikakve lekove za zeludac uzimati bar mesec dana pre pregleda.
Ista priča je i kod mene, imam obilno podrigivanje i bolove u želucu ali me leđa ubijaju između lopatica i na lijevoj strani, a bolovi se protežu i ispod rebara.Podrignut mogu bilo kada bez obzira da li nešto jedem.Evo i sad dok sjedim toliko me boli sa lijeve strane da sam pomislila da su bubrezi.Radila sam gastroskopiju u martu i nalaz je sasvim ok , znači sve uredu i onda sam pomislila da imam problema sa crijevima pa sam naručena ovaj mjesec na kolonoskopiju.U posljednje vrijeme šta god da pojedem odmah osjetim bol ispod rebara i pođem podrigivati a osjetim stalno kruljenje crijeva.Radim stresan posao i inače sam paničar.Zaista mi nije jasno odakle mi svi ti bolovi ako mi je sve uredu.Doktor mi je kazao da najvjerovatnije imam nervozu želuca.Baš sam danas nosila neke nalaze kod svog ljekara i pitala ga za te bolove reko da mislim da su me leđa uhvatila ne mogu se ulijevo okrenut kaže sve je to od želuca, udara te između lopatica i okolo čitavog stomaka.Gotovo stalno mi je prisutan osećaj gladi.Vjeruj da mi nije jasno otkud toliki bol iznad lijevog bubrega kao da me ušćaklo tako boli.A molim te pročitah da ti želudac doseže do karlice kako ti to neko reče ako nisi radio gastroskopiju.I sam nalaz gastroskopije nije toliko ni bolan ni mučan.Ja sam radila i zeznula se pa mi je čitavo vrijeme onaj kabal klizio po jeziku i imala sam mali osjećaj gađenja.Ustvari, moje pitanje glasi, gdje ti se bolovi protežu po tijelu d li samo u abdomenu, ispod rebara ili i u leđima.
vidi ovako...kod mene je sasvim drukcija slika tog svega..ja nemam problema sa gladi niti podrigujem sve normlano kao i sve prije sto mi je bilo..stolica mi normalna i to sve..mene je prije bolilo prsa i otisao sam da uradim kod jednpg covejka strunu..nakont og ami se je bol prenijela na doljnji dio stomaka zanci cijeli me stomak boli..al kod mene je najgore ne boli me nista 2 dana i onda me samo nekakva psiha udari u glavu i pocne d ame boli u stomaku...jer sam ja visok 192 a tezak svega 75 kg sto je i premalo za moju visinu a inace pijem i previshe mislim do tog 1 maja sam se opijao ko lud po 5 dana bez prestanka..ja stvarno neznam vishe sta da radim..i ja sam sito tkao strasljiv isprepadan i zna me isto tako zeldac zaboliti kad se prepadnem il kad gledam neke scene ruzne svojim ocima tucnjave i tako to..i mene kad zaboli bole me cijela ledja nekad se zna desiti da se ne mogu ispraviti pocne d ame gusi i pocnem da podrigujem sam zeldac pocne da radi..ADNA napisao:Ista priča je i kod mene, imam obilno podrigivanje i bolove u želucu ali me leđa ubijaju između lopatica i na lijevoj strani, a bolovi se protežu i ispod rebara.Podrignut mogu bilo kada bez obzira da li nešto jedem.Evo i sad dok sjedim toliko me boli sa lijeve strane da sam pomislila da su bubrezi.Radila sam gastroskopiju u martu i nalaz je sasvim ok , znači sve uredu i onda sam pomislila da imam problema sa crijevima pa sam naručena ovaj mjesec na kolonoskopiju.U posljednje vrijeme šta god da pojedem odmah osjetim bol ispod rebara i pođem podrigivati a osjetim stalno kruljenje crijeva.Radim stresan posao i inače sam paničar.Zaista mi nije jasno odakle mi svi ti bolovi ako mi je sve uredu.Doktor mi je kazao da najvjerovatnije imam nervozu želuca.Baš sam danas nosila neke nalaze kod svog ljekara i pitala ga za te bolove reko da mislim da su me leđa uhvatila ne mogu se ulijevo okrenut kaže sve je to od želuca, udara te između lopatica i okolo čitavog stomaka.Gotovo stalno mi je prisutan osećaj gladi.Vjeruj da mi nije jasno otkud toliki bol iznad lijevog bubrega kao da me ušćaklo tako boli.A molim te pročitah da ti želudac doseže do karlice kako ti to neko reče ako nisi radio gastroskopiju.I sam nalaz gastroskopije nije toliko ni bolan ni mučan.Ja sam radila i zeznula se pa mi je čitavo vrijeme onaj kabal klizio po jeziku i imala sam mali osjećaj gađenja.Ustvari, moje pitanje glasi, gdje ti se bolovi protežu po tijelu d li samo u abdomenu, ispod rebara ili i u leđima.