Dijareja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Miaa007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 27, 2018 7:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Dijareja

Post od Miaa007 »

Ako neko moze da pomogne..
Inace imam problem sa zelucem, gerb.. medjutim pre 10ak dana su poceli bolovi koji su lecebi buskopanom, peptikaidom i klometolom, prvo kroz infuziju posle lekovi.. i od tad imam problem sa varenjem hrane.. cesto ispustam gasove, medjutim poremetila mi se stolica.. sad uglavnom imam nesto izmedju dijareje i normalne stolice, uz grceve.. da li se nekom to desavalo i sta mi je ciniti?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Dijareja

Post od aaaca »

Као што и пишем у последње време... Последица медицинског "лечења" гастритиса и сличних проблема са желуцем је развијање проблема са цревима које се завршава или раком или кроновом болешћу. Много сам о томе писао и на мом сајту и овде, па ако желиш можеш да прочиташ почевши од ових текстова па на даље:
http://*/index.html?stranica=s ... je/zeludac
http://*/index.html?stranica=s ... je/ishrana
Razonoda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2018 4:35 pm

Post od Razonoda »

Imam vec godinama jutarnje dijareje i nadimanje i grceve u gornjem delu stomaka. Mislila sam da je to zbog metformina koji pijem, medjutim kada otputujem negde nemam problema. Palo mi je na pamet da probam da ne pijem beogradsku vodu sa cesme (iako sam i tamo negde pila vodu sa cesme koja je za pice) i to vec treci dan ima efekta! Da li je to uopste realno? Znam da je voda iz vodovoda bakterioloski ispravna, pa meni kao laiku jedino sto je palo na pamet je mozda previse hlora? Nista ne razumem, imate li vi neku ideju?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Одавно не пијем београдску чесмовачу јер ми се од ње јавља тежина у желуцу.

Бактериолошки мора да буде исправна када има хлора у огромним количинама. И када таква вода доспе у твоја црева она ће да потамани и твоје цревне бактерије. Због поремећене цревне бактериолошке флоре долази до пролива.

Узрок пролива можда може да буде и вишак неког састојка који прави сличне ефекте (гвожђе, калијум, магнезијум?) међутим не сећам се.
Odgovori