Ja imam blagi poremecaj ishrane, do pre mesec bila sam na ivici anoreksije i doktor mi je rekao da moram malo da se ugojim dok mi se ne povrati ciklus. Imala sam 45 kg, sada imam 50-52 i jos uvek nemam ciklus. Ta dijagnoza nije mi postavljena jer sam na vreme krenula kod psihijatra i nutricioniste.
E sada, pocetkom jula imam nenormalne eksplozivne prolive i onda sam NON STOP gladna, samo jedem i po ceo sam dan naduvena i zeludac mi je pun ali ja nekakvu glad osecam ne znm da li je u glavi ili sta vec nije ni bitno. Nisam se opterecivala jer sam mislila da i treba da jedem pa sam kilazu bas brzo nabacila, jer sam jela po 5000 kalorija mesec dana. Dala sam stolicu na analizu i sve je bilo u redu, hormoni, krv sve analize sem niskih gonadotropina. I meni onda doktor kaze da imam nervozna creva. Ja malo krenula da izucavam i viim da moze da se dopbije od pevise zvaka a ja sam ih tokom svoje dijete do jula i pocetkom jula mnogo konzumirala. Bilo je dana kad bih pojela 100 zvaka(ne cesto ali desilo se par puta). Takodje sam procitala da se kada konzumacija zvaka obustavi prestaju i prolivi ali mene daleko da su prestali, Situacija mi se znacajno pogorsala i ja se znatno brze gojim. Gojenje na stranu. Inace imam poprilicno zdravu ishranu ali od kada su poceli prolivi nenormalno mnogo jedem, tj non stop i ne mogu da se zaustavim. Imam dane kada jedem nrmalno ali je to veoma retko.
Ono sto mene zapravo najvise zanima, ako je stolica cista i svi nalazi jesu u redu jel to mora biti iitabilni kolon? Da li e ova "glad" u mojoj glavi zbog prethodnog gubtka tezine i ogranicavanja ishrane? Moze li iritabilni kolon u isto vrem da izazove nenormalnu glad, prolive, naduvenost, gasove? Ja mislim d realno imam i iritabilni kolon i psihike probleme vezane za hranu sto dovodi do prejedanja mada sam trenutno bas opustena sto se hrane tice pa ne znam sto bih se psihicki prejedala ali mi je stomak pun, glad osecam vise u grlu ili glavi, ne znam ni ja vise. Uvek kada imam proliv jedem gomile putera i hleba. Samo to, da li to sa necim ima veze? Jel moze te zudnje za mastima i hidraima da izazove iritabilni kolon ili sta? Ne znam vise sta da radim. Imam takodje nenormalne promene u tezini, bukvalno i dana u dan odem 20 kg gore dole i izgledam krupnije kao da sam otecena pa sledeci dan opet ve normalno