Dijareja,kasasta i tecna stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Milan514
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2016 7:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Dijareja,kasasta i tecna stolica

Post od Milan514 »

Pozdrav svima .
Vec tri meseca imam problema sa neformiranom stolicom.Stolica bude kašasta ili tečna par puta je bila i formirana ali sve češće je kašasta.Kad se pojavio problem sa stolicom otiso sam kod lekara gde su mi prepisali enterofyril i dijeta koja ide uz lek ali nije pomoglo.Prvo sam mislio da su u pitanju jogurt i mlecni proizvodi koje sam skroz izbacio iz ishrane ali stolica se ne menja i to postaje sve češće.Uradio sam kompletan ultrazvuk,vadio krv dvaputa i koprokulturu i sve mi je u redu.U donji deo stomaka sa leve strane se čuje krčanje creva,kao da se nešto dole kuva .Nzm više šta da radim ,ovo mi je preko glave nikad nzm gde će da me zadesi.Molim za pomoc i neki savet .Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Dijareja,kasasta i tecna stolica

Post od aaaca »

Просто ми је невероватно да твоји лекари тако ноншалантно реагују на тако опасну ситуацију. Пролив мора да се заустави за неколико дана иначе веома лако може да пређе у жешћу упалу дебелог црева, крона итд.

Прво мораш да надокнађујеш течност коју губиш. То је најбоље чистом водом, домаћим супама или професионалним напицима за рехидратацију. Могу и чајеви али не смеју да буду диуретици.

Мораш да провериш гвожђе и протеине јер су можда опасно опали за та три месеца пролива.

Да ли да пишем даље? Неки немају обичај да прате своју тему па зато питам, да не пишем џабе.
Milan514
Novi član
Novi član

Post od Milan514 »

Da pišite dalje ,svaki savet je dobrodošao .
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Осим онога што сам претходно писао треба да узмеш неке од домаћих препарата за смиривање пролива, ако сада уопште могу да помогну, као што су чај од дуње, рендане очишћене јабуке, кока-кола и слично. Види у Институту Јосиф Панчић да ли имају неки чај. Само опрезно са кока-колом ако је будеш користио. Свакако се још распитај око домаћих препарата.

Постоји и фармацеутски препарат Лоперамид али са њим мора добро да се пази како и колико се користи.

Обавезно треба да пијеш Мултилак два пута по једну капсулу и Натрол Ацидофилус три пута по две. Тако док се не смири пролив а онда преполивиш дозу па Мултилак пијеш још пола године а Ацидофилус још неколико година. Иначе пију се на празан стомак, бар пола сата пре јела.

Било би добро да пијеш домаћи кефир. А исхрана само лагана и домаћа.

Шта иначе једеш и пијеш?
Dreaff
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2015 9:45 am

Post od Dreaff »

Ako ikako možeš izbegni Loperadim jer je on jako jak lek. Ja sam bio preterao sa njim i završio sam u hitnoj. Doktor mi je kasnije rekao da Loperamid ne koristim uopšte, i da koristim neke druge preparate. Preporucio je prah u kesici, Smecta se zove. Kaže popiješ dve kesice na dan i dijareja sigurno prestaje.
Milan514
Novi član
Novi član

Post od Milan514 »

Uglavnom za dorucak jedem dvopek i neku supu,rucak kuvano belo meso i pirinac a vecera kuvani krompir sve u svemu pridrzavao sam se dijete koju mi prepisao lekar kad mi je dao enterofiril.Ali u zadnjih par dana sam poceo da pojacavam hranu uglavnom vise mesa ali i dalje izbegavam mlecne proizvode.Dijareja se smanjila sa neke tacke gledista to vise i nije dijareja jer imam dve stolice dnevno ali mene najvise brine sto je stolica tecna ili kasasta.Nemam bolove i povracanja ali kao sto sam napisao u prvom postu u donjem delu sa leve strane stomaka osetim kao neko vrenje da se tako izrazim.Smetku sam pio i pomogla je ali u trenutnom resavanju problema ali i dalje osecam to vrenje u stomaku i posle nekog vremena kad to dejstvo smetke prodje ja odma trcim u kupatilo.Ima pitanje posto sam radio koprokulturu i to mi je bilo u redu zanima jel postoje jos neke analize koje bi morao da odradim davanjem uzorka stolice ? Ja sam se skoro preselio u Beogradu zbog posla a nisam prijavljem na teritoriji Beograda pa lecenje obavljam u privatnim bolnicama i klinikama a pregledi su skupi pa bio zeleo da se pojavim sa svim rezultatima koji mi trebaju i da doktor odma ima uvid u sve .Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако је то буквално све што једеш и пијеш онда је у реду, само ако ниси прећутао нешто. Мада ти недостаје воде.

Води рачуна да пробиотике пијеш са довољно размака од антибиотика.
Odgovori