dijagnoza

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
gytar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 3:03 am

dijagnoza

Post od gytar »

VEc dugo imam problema sa stomakom,sve sto pojedem prvo pocnu gasovi i onda ubrzo i stolica,nekoliko u toku dana i posle njih opet gasovi.Nemam ni gljivice,parazite ni helikobakteriju a imam i jak gastritis nekih 8 godina koji je danima sve jaci.cesto imam sluzi,a ssstolica je uglavnom u obliku kuglica. OSEcam neku iritaciju,tj.upalu na sluzokozi debelog creva,doktori su mi samo davali orvagil i probiotik,ali mi nije bilo bolje,i ta prejaka kiselina ujutru kad ustanem ako neko zna neki lek a da ne iritira zeludac za kiselinu kao onajj ranitidin ili kako se zvase,ni neksijum mi nije pomogao,prvi p ut da ,kasnije vise je bio nemocan s kiselinom,i za te ceste stolice,stomak koji ne prima hranu ima li neki lek,i da li je ustvari ovo sto ja imam ulcerozni kolitis ili na sta vam lici.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

ne verujem da je ulcerozni kolitis ali moze biti iritabilni kolon. U svakom slucaju morate zahtevati kolonoskopiju da biste odagnali sve sumnje!
irfant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 1:31 pm

Post od irfant »

UZV hbt,pokušati sa IPP i Espumisanom.Anomalije ž.kese,bilijarni gastritis?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Da li je radjena gastroskopija i kolonoskopija??
Odgovori