Digestivni enzimi?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Digestivni enzimi?

Post od vigilant »

Pozdrav, imam velike probleme sa nadimanjem i gasovima to je već hronično posle skoro svakog jela. Probao sam sa raznim dijetama i izbacivanjima hrane ali ne ide. Čuo sam da digestivni enzimi mogu pomoći i lek koji se zove Digestal ali on nema nigde da se kupi po apotekama. Jel zna neko neku zamenu za ovaj lek koji se može naći u apotekama a koji sadrži isto digestivne enzime?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Digestivni enzimi?

Post od quincekap »

Da nemas problema sa zucnom kesom ili pankreasom ? Ja sam muku mucila sa varenjem 5 meseci i na kraju sam operisala zuc jer sam imala kamen i 2 polipa.Ni supu nisam mogla da svarim.Medjutim nisam znala da imam i povisenu Candidu u crevima koja mi je posle napravila haos.I zbog nje mi je mozda varenje bilo otezano.Posle operacije su mi preporucili Creon kapsule.Ima ih u apoteci Sveti Sava.To su pankreasni enzimi.Ja sam pila Festal.Bolje sam varila,ali me je od njih boleo da li pankras ili zeludac,ne znam tacno.Kazali su mi da je Creon jos jaci od Festala,pa se jos nisam usudila da ga probam.
Moras pronaci dobrog internistu-gastroenterologa,sto je veruj mi dosta tesko.
Odgovori