debelo crevo

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

debelo crevo

Post od nisam_luda »

ukoliko je na ultra zvuku stomaka sve u redu a na laboratorijskim pretragama takođe, sedimentacija u normali, postoji li mogućnost da se i pored toga na irigografiji otkrije tumor ili maligno oboljenje?
hvala unapred

da dodam da je pacijent upucen na irigografiju zbog postojecih smetnji u radu creva i smene proliva i zatvora. pacijent je ranije imao dve operacije slepog creva i moguće genetske predispozicije za tumor debelog creva (imali su ga otac i tetka pacijenta)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tesko da se moze govoriti o geetskoj predispoziciji kod karcinoma debelog creva, osim kod slucajeva familijarne polipoze. Ako je sve sto ste naveli u redu, male su sane - ali postoje, da se irigografijom nadje bilo kakva promena na debelom crevu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

postovani dr ivice,
sta se sve moze otkriti na irigografiji, uopsteno i u cemu je razlika izmedju irigografije i kolonoskopije?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

na koje bolesti se sumnja ukoliko se pacijent posalje na kolonoskopiju a na koje ako je upucen na irigografiju? ima li nekog pravila?

cula sam za slucajeve da sedimentacija bude povisena i zbog jednog pokvarenog zuba... :roll: da li je moguce da neko ima neko ozbiljno oboljenje a da mu sedimentacija bude normalna?

takodje moje pitanje je mora li pacijent oboleo od tumora ili raka mrsaviti i mogu li se stomacni problemi javljati periodicno kod ovakvih bolesti?

izvinjavam se na puno pitanja :oops: ali sam jako zabrinuta posto je ostalo jos nekih 10ak dana do tog pregleda kada cemo konacno znati kako stoje stvari ...

hvala Vam unapred
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana,

pitanja koja imate sada je manje-vise besmisleno postavljati, jer ce dijagnostika i tako uskoro biti uradjena... Nemojte da se brinete. Malo sam u guzvi, upotrebite slobodno i moj mobilni.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori