ukoliko je na ultra zvuku stomaka sve u redu a na laboratorijskim pretragama takođe, sedimentacija u normali, postoji li mogućnost da se i pored toga na irigografiji otkrije tumor ili maligno oboljenje?
hvala unapred
da dodam da je pacijent upucen na irigografiju zbog postojecih smetnji u radu creva i smene proliva i zatvora. pacijent je ranije imao dve operacije slepog creva i moguće genetske predispozicije za tumor debelog creva (imali su ga otac i tetka pacijenta)
debelo crevo
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Tesko da se moze govoriti o geetskoj predispoziciji kod karcinoma debelog creva, osim kod slucajeva familijarne polipoze. Ako je sve sto ste naveli u redu, male su sane - ali postoje, da se irigografijom nadje bilo kakva promena na debelom crevu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am
na koje bolesti se sumnja ukoliko se pacijent posalje na kolonoskopiju a na koje ako je upucen na irigografiju? ima li nekog pravila?
cula sam za slucajeve da sedimentacija bude povisena i zbog jednog pokvarenog zuba...
da li je moguce da neko ima neko ozbiljno oboljenje a da mu sedimentacija bude normalna?
takodje moje pitanje je mora li pacijent oboleo od tumora ili raka mrsaviti i mogu li se stomacni problemi javljati periodicno kod ovakvih bolesti?
izvinjavam se na puno pitanja
ali sam jako zabrinuta posto je ostalo jos nekih 10ak dana do tog pregleda kada cemo konacno znati kako stoje stvari ...
hvala Vam unapred
cula sam za slucajeve da sedimentacija bude povisena i zbog jednog pokvarenog zuba...

takodje moje pitanje je mora li pacijent oboleo od tumora ili raka mrsaviti i mogu li se stomacni problemi javljati periodicno kod ovakvih bolesti?
izvinjavam se na puno pitanja

hvala Vam unapred
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
pitanja koja imate sada je manje-vise besmisleno postavljati, jer ce dijagnostika i tako uskoro biti uradjena... Nemojte da se brinete. Malo sam u guzvi, upotrebite slobodno i moj mobilni.
pitanja koja imate sada je manje-vise besmisleno postavljati, jer ce dijagnostika i tako uskoro biti uradjena... Nemojte da se brinete. Malo sam u guzvi, upotrebite slobodno i moj mobilni.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine