Cudan bol nakon odr. hrane praceno podrigivanjem

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nutsoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 1:58 am

Cudan bol nakon odr. hrane praceno podrigivanjem

Post od nutsoman »

Naime, kada popijem koka kolu, ili se najedem neke odredjene hrane, osetim neki, ne mogu ni da kazem bol, vec implosivni pritisak u predelu dijafragme.. Ako se potrudim da podrignem, i u tome uspem, podrig je veoma slab, i kao da osetim malu kolicinu neke kiseline da mi se penje uz zdrelo...
A i stomak mi je uglavnom nadut, iako sam ranije isao u teretanu pa imam solidne trbusnjake, koji se vise ne vide, vec se vidi samo balon :)

Inace, ovo stanje se uglavnom pojavi uvece kad legnem da spavam, ili me probudi pritisak u 5 ujutro, i onda moram da se isprvim da bi si iole olaksao situaciju..

Ranije kad sam imao te iste probleme, (doduse manje intezivne,koji su nestali neprimetno, i to mislim na moru, a nemam pojma kada i zasto su se vratili) isao sam na VMA i u privatne klinike. Na VMA me je Dr. samo lupkao prstima po stomaku i rekao, imas gasove.. E, sad, zasto, to nije bitno i nije mi nalozio nikakva ispitivanja, samo da pijem gasvan koji ne pomaze nista..
Zatim sam na privatnoj klinici popio neku "radioaktivnu" tecnost pa me vrtio na nekoj spravi, i isto skener rekao da imam gasove, i da mi je 12opalacno crevo malo povijeno, verovatno od rada za kompjuterom... Znaci, ista dijagnoza, i isti lek mi dali, ali uzrok niko od njih nije ni pokusao da pretpostavi..

Jel moguce da je tu u stvari nesto drugo a ne obicni gasovi kao sto oni misle, jer ja pritisak uvek osecam u predelu dijafragme..

Imam 25 godina, musko(pa ne verujem da je zuc jer su te iste simptome imali moja majka, baba...) :)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

To sa "lupkanjem" i dijagnostikom na osnovu perkusije je neozbiljno!
To sto su vas "vrteli" je kontrastno snimanje gastroduodenuma u Trendelburg-ovom polozaju i to je vec nesto konkretnije, naime, sam "presavijen" duodenum moze stvarati takve tegobe.
No, to ne znaci da ne treba iskljuciti i ulkus gastroduodenuma a ni probleme sa z. kesicom. Za prvo postoji gastroskopija a ja bih vam predlozio da prvo pogledate z. kesicu/lako i brzo ultrazvukom/.
Promenite gastroenterologa.
Pozdrav!
nutsoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 1:58 am

Post od nutsoman »

Upravo mi je takav odgovor trebao, hvala! :)
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

Post od ajles »

Moji problemi( sa kojima živim već godinama, i nimalo nije lako) su počeli upravo tako.Nakon dugogodišnjeg mučenja, sam uradila prije par mjeseci gastroskopski pregled i ustanovljena je erozija želudca, sporo varenje i helikopilori, koja je liječena trojnom terapijom. Mislim da bi ste i vi trebali uraditi detaljnije pretrage.Možda, najbolje početi sa najjednostavnijim, ultrazvukom abdomena.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

To sam mu i napisao /ali za iskljucenje eventualnih problema od strane jetre, z. kesice, pankreasa.../, samo sto na taj nacin nece utvrditi da li ima ulkus, kao sto ni vama na taj nacin nije postavljena Dg ulkusa, vec gastroskopijom.
Odgovori